Terve.fi

Petätkö kumppaniasi tunnetasolla? 5 merkkiä siitä

Petätkö kumppaniasi tunnetasolla? 5 merkkiä siitä
Onnistunut ja tasapainoinen parisuhde rakentuu luottamuksen ja turvallisuuden varaan. Luottamuksen pettäminen voi suistaa suhteen raiteiltaan nopeammin kuin huomaatkaan.
Julkaistu 3.9.2014

Onnistunut ja tasapainoinen parisuhde rakentuu luottamuksen ja turvallisuuden varaan. Luottamuksen pettäminen voi suistaa suhteen raiteiltaan nopeammin kuin huomaatkaan. Ihmiset yhdistävät pettämisen yleensä fyysisiin syrjähyppyihin, mutta tunnetasolla tapahtuva, seksitön pettäminen voi olla parisuhteelle aivan yhtä vahingollista.

Mitä on tunneperäinen pettäminen?

Yksinkertaisesti sanottuna tunneperäisellä pettämisellä tarkoitetetaan intiimiä yhteyttä johonkin toiseen ihmiseen, joka ei ole oma kumppani. Tarkemmin sillä tarkoitetaan tilannetta, jossa toisesta ihmisestä tulee keskeinen omassa elämässä, ja joillakin merkittävillä tavoilla tämä ihminen vie aikaasi kumppaniltasi. Tällaisissa tilanteissa saattaa huomata viettävänsä kyseisen ihmisen kanssa paljon aikaa ja tukeutuvansa heihin monin eri tavoin. Tunneperäinen sitoutuminen toiseen ihmiseen vie aikaa parisuhteelta, jolloin pettävä osapuoli saattaa etääntyä kumppanistaan eikä näe häntä enää niin kiinnostavana.

Mistä tiedät, jos petät kumppaniasi tunnetasolla?

Huffington Post listasi nämä viisi asiaa, jotka voivat olla merkki tunneperäisestä pettämisestä:

  1. Uskoudut tälle henkilölle. Kerrot hänelle sellaisia intiimejä asioita elämästäsi, joista vain kumppanisi tietää.
  2. Keskustelet hänen kanssaan parisuhteesi henkilökohtaisista asioista. Saatat esimerkiksi kertoa hänelle, millaisia fyysisiä ja/tai emotionaalisia ongelmia parisuhteessasi on.
  3. Ajatus tämän ihmisen esittelemisestä kumppanillesi saa olosi vaikeaksi. Et halua viettää tämän henkilön kanssa aikaa, jos kumppanisikin on mukana – haluat pitää tämän ihmissuhteen vain itselläsi.
  4. Huomaat, ettet ole rehellinen kumppanillesi (tai muille) siitä, kuinka usein tapaat tätä ihmistä ja millaisia asioita jaat hänen kanssaan.
  5. Ajattelet tätä ihmistä usein ja olet innostunut hänen näkemisestään ja hänen kanssaan keskustelemisesta.

Mitä voit tehdä asialle?

Suhde on terve silloin, kun asetat kumppanisi etusijalle. Kaikki ihmissuhteet perustuvat luottamukseen ja rehellisyyteen, ja kumppanisi pitäisi olla se ihminen, jolle haluat kertoa elämäsi asioista ja tapahtumista ensimmäisenä. Jos näin ei ole, kannattaa tehdä muutos ja kohdata tilanne rohkeasti.

Lue lisää:

Kommentoi »