Sairaudet

Hedelmät ja kasvikset vähentävät aivohalvauksia joka maassa

23.5.2014 Terve.fi

Tulosten perusteella aivohalvausriski pienenee noin 30 prosenttia jokaista 200 gramman päivittäistä hedelmäannosta kohden ja 11 prosenttia samasta määrästä kasviksia. Jos suurin osa ihmiskunnasta voisi syödä noin 600 grammaa kasviksia tai hedelmiä päivittäin, jopa viidennes aivoinfarkteista jäisi kehittymättä, tutkijat arvioivat.

Erityisen suuri vaikutus havaittaisiin köyhissä ja keskituloisissa maissa ja etenkin Kiinassa, missä aivohalvaukseen kuolee vuosittain lähes 2 miljoonaa ihmistä.

Tutkimuksessa yhdistettiin 19 vuoden aikana tehtyjen 20 tutkimuksen aineistot, jotka koostuivat lähes 800 000 miehen ja naisen terveystiedoista. Heistä 18 000 oli sairastunut aivohalvaukseen.

Tulokset julkaistiin Stroke-lehdessä.

Lähde: Stroke 2014

Lue lisää:

Aivohalvauksen oireet ja hoito

Aivohalvaus uhkaa elämäänsä tyytymättömiä

Torju flunssa näillä 5 hedelmällä

Kuitupitoinen ruoka auttaa laihduttajaa – lue mitä kannattaa syödä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt