Sairaudet

Tällainen venyttely auttaa selkäkipuun

Jos olet selvittänyt, ettei selkäkipusi johdu sairaudesta tai loukkaantumisesta, kokeile näitä venyttelyvinkkejä.

17.2.2014 Terve.fi

Usein selkäkipu johtuu venähdyksestä tai nivelsiteiden revähdyksestä. Tällaisesta kivusta pääsee eroon kuudessa viikossa lääkärin hoidossa. Joskus selkäkipu voi kuitenkin johtua myös siitä, että on seissyt tai istunut yhdessä asennossa liian pitkään. Tällöin hyvät venytysliikkeet voivat auttaa kivun lievityksessä.

Jos olet selvittänyt, ettei selkäkipusi johdu sairaudesta tai loukkaantumisesta, kokeile näitä Ehow.comin venyttelyvinkkejä.

Venytykset seisten:

1. Käännä

Risti käsivartesi eteesi niin, että kyynärpääsi ovat taipuneet ja kämmenesi lepäävät käsivarsillasi. Seiso suorassa, säilytä hyvä asento ja pidä lantio samassa linjassa yläkroppasi kanssa. Käännä kehoasi yhteen suuntaan, odota kolme sekuntia ja käänny sitten toiseen suuntaan kolmen sekunnin ajaksi. Pidä tämän venytyksen aikana hartiasi takana, taivutetut käsivartesi suoraan edessäsi ja vältä kallistamasta lantiotasi eteenpäin.

2. Yläselän venytys

Aseta kämmenesi alaselkäsi päälle. Taivuta itseäsi taaksepäin polvet suorina venyttäen yläselkää sekä selkärangan keskiosaa.

3. Seiso

Seiso hyvässä asennossa, aseta yksi käsi lantiollesi ja venytä toista sivulle taivutettuna kyynärpään kohdalta. Nosta venytetty käsivarsi pääsi yläpuolle, kuin tavoittelisit toisella puolen päätäsi olevaa korvaa.

4. Tuoli

Pidä kiinni tuolista tai pöydästä pitääksesi itsesi vakaana. Tartu sitten nilkkaasi tai housujesi punttiin. Vedä nilkastasi niin, että jalkasi taipuu polvesta, ja yritä koskettaa pakaroitasi kantapäälläsi. Tasapainon saavuttaminen ja kantapään osuminen pakaraan voi viedä jonkin aikaa, mutta tämä on hyvä venytys reisille ja alaselälle.

Venytykset lattialla:

5. Lattia

Aloita tämä harjoitus makaamalla vatsallasi lattialla. Aseta kätesi lattiaan olkapäidesi viereen ja nosta sitten itsesi ylös kyynärpäiden varaan. Pysy tässä asennossa vähintään 10 sekunnin ajan venyttääkseni alaselkääsi. Pidä alavartalosi rentona ja lantiosi painettuna lattiaan venytyksen ajan. Laske ylävartalosi hitaasti takaisin lattiaan ja toista harjoitus useita kertoja.

6. Alaselkä

Makaa selälläsi, taivuta polviasi ja aseta jalkateräsi tasaisesti lattiaa vasten. Jännitä vatsalihaksiasi ja paina alaselkäsi hitaasti lattiaan. Pysy tässä asennossa 10 sekunnin ajan ja rentoudu sitten hitaasti. Voit asettaa alaselkäsi alle rullatun pyyhkeen mukavamman asennon saamiseksi.

7. Alaselän taivutus

Aloita samalla asennolla kuin edellisessäkin kohdassa. Liikuta polviasi hitaasti puolelta toiselle ja pidä samalla jalkateräsi lattiassa. Kun liikutat polviasi, lantiosi irtoaa lattiasta ja alaselkäsi kääntyy. Aloita pienillä liikkeillä, kunnes tiedät, miten pitkälle voit itseäsi taivuttaa.

8. Alaselän ja polvitaipeiden venytys

Venytä alaselkääsi sekä polvitaipeiden jänteitä makaamalla selälläsi, polvet taivutettuina ja jalkaterät lattiaan painettuina. Vedä tällä kertaa jalkateriäsi kohti pakaroitasi. Tartu toiseen polveen, tuo se rintaasi kohden ja pidä toinen jalkaterä kiinni lattiassa. Tuo myös toinen polvesi kohti rintaasi ja pidä molemmat siinä 10 sekunnin ajan. Rentoudu ja palauta yksi jalka kerrallaan aloitusasentoon.

Lähde: Ehow.com

Lue myös:

Tietopaketti venyttelystä

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi