Terve.fi

Tämän juuston syöminen pidentää elämää

1

Terveellinen juusto kehittyy Etelä-Ranskan luolissa.

Uutisen mukaan kyseinen sinihomejuusto voi suojata sydän- ja verisuonitaudeilta huolimatta sen runsaasta rasva- ja suolapitoisuudesta.

Tutkijoiden mukaan roquefort-juustolla on tiettyjä tulehdukselta suojaavia vaikutuksia, mikä voi selittää sen, miksi Ranskan maaseudulla asuvat ihmiset ovat hyvin terveitä, vaikka suosivatkin runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja sisältävää ruokavaliota.

Uutta teknologiaa käyttäen tutkijat havaitsivat, että juuston ominaisuudet toimivat parhaiten juuston kypsyessä. Etelä-Ranskan luolissa kypsytetyn sinihomejuuston havaittiin toimivan parhaiten kehon happoisissa osissa, kuten vatsalaukun sisäpinnalla sekä ihon pinnalla.

Ranskalaisten naisten elinajanodote on lähivuosina jo 88 vuotta. Suomalaisilla vuonna 2017 syntyneillä tytöillä elinajanodote on 84,2 vuotta. Poikien vastaava luku on 78,7.*

Tutkijat uskovat, että roquefort-juustosta voitaisiin tehdä uutetta, joka suojaisi ihmisiä sydän- ja verisuonitaudeilta. He ehdottavat myös ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevien voiteiden valmistamista.

Roquefort-juusto tunnetaan sen terävästä, pistävästä ja suolaisesta mausta sekä täyteläisestä, kermaisesta koostumuksesta.

* Luvut korjattu 2018.

Lue myös:

Yritätkö laihtua? Tarkkana juustovalinnoissa

Parhaimpien jouluherkkujen kalorimäärät tarkastelussa

Kaikki maidon rasvat eivät olekaan vaaraksi

Julkaistu: 18.12.2012