Terve.fi

Kasvikset kannattaa syödä – ateria maistuu paremmalta

Kasvikset kannattaa syödä – ateria maistuu paremmalta
Julkaistu: 20.11.2012

– Jos vanhemmat tietäisivät, että kasvisten lisääminen annokseen voisi tehdä ateriasta houkuttelevamman, saattaisivat he tarjota useammin kasviksia lapsilleen, tutkijat totevat.

Tutkimuksessa haastateltiin 500 äitiä, joilla jokaisella oli ainakin kaksi alle 18-vuotiasta kotona asuvaa lasta.

Lapsia pyydettiin arvostelemaan neljä erilaista ateriaa, joihin joko kuului tai ei kuulunut kasviksia. Lisäksi heitä pyydettiin kuvailemaan aterian valmistanutta henkilöä ja sen jälkeen nimeämään suosikkikasviksensa sekä mieleisimmän tavan valmistaa ne.

Tulosten mukaan kasviksilla voi olla merkittävä rooli aterian miellyttävyyden lisäämisessä.

Jokaisen neljän aterian kohdalla kasvisten lisääminen auttoi kohottamaan positiivista vastaanottoa monin tavoin – ateria vaikutti lasten mielestä valmiimmalta, rakastavammalta ja herkullisemmalta. Lisäksi he ajattelivat, että sen valmistamiseen on käytetty enemmän vaivaa ja ajatusta, kun mukana oli kasviksia.

Suosikkikasviksia lapsilla oli monenlaisia, mutta tulokset kuitenkin osoittavat, että lähes kaikilla lapsilla oli jokin kasvis, josta he pitivät eniten.

Tutkijat suosittelevatkin, että lapsille tarjottaisiin laajemmin eri kasvisvaihtoehtoja aterian yhteydessä.

– Varsinkin lasten varttuessa heidän makunsa kehittyy ja he saattavat alkaa pitää jostakin, mitä ovat ennen inhonneet, he selittävät.

Lue myös:

1 kommentti