Terve.fi

5 tapaa nopeuttaa koululaisen aamurutiineja

5 tapaa nopeuttaa koululaisen aamurutiineja
Julkaistu 17.11.2009

 1. Hanki ajastin 

Jos lapsesi viettää aamuisin liian kauan suihkussa tai vaatteiden pukeminen tuntuu kestävän ikuisuuden, on hyvä ottaa käyttöön ajastin nopeuttamaan aamutoimia. Lapset haluavat mielellään tehdä asioista pelejä. Jos haastat lapsen suoriutumaan tietyssä ajassa, hän todennäköisesti hoitaa aamutoimet nopeammin.

 2. Pitäydy samoissa rutiineissa 

Käykö lapsi suihkussa ennen nukkumaan menoa vai aamulla ja harjaako hän hampaansa ennen vai jälkeen pukeutumisen, määräytyy jokaisen perheen hyväksi havaittujen tapojen mukaan. Tärkeää on kuitenkin se, että aamurutiinit toimivat aina samalla tavalla ja niistä pidetään kiinni. Aamut sujuvat nopeammin, kun lapsi tietää miten hänen tulee toimia ilman muistuttamista.

 3. Tarkista säätiedotus edellisenä iltana 

Kun tarkistat seuraavan päivän sään etukäteen, voit varata aamuksi lapselle oikeanlaiset varusteet. Sadekelillä sadetakki ja sateenvarjo ovat jo valmiiksi esillä ja pakkasella lämpimät vaatteet helposti käsillä.

4. Laita tavarat valmiiksi aamua varten

Pyydä lasta pakkaamaan koulureppu jo edellisenä iltana valmiiksi. Koulutehtävien ja kirjojen tulisi olla valmiina repussa seuraavaa koulupäivää varten. Järjestä ulko-oven viereen paikka, jonne reppu, kengät ja ulkovaatteet voi jättää aamua varten.

5. Tee aamuista tiimityötä

Esitä lapselle aamutoimien sujuvuuden olevan tiimityötä ja ajoissa lähtöön pääsyn perheen yhteinen tavoite. Näin lapsi voi innostua yhteisestä projektista ja haluaa todennäköisesti kantaa oman kortensa kekoon. Niinä aamuina, kun olette ajoissa liikkeellä voit kehua ääneen perheenne olevan hyvä tiimi. Jos olette myöhässä, älä syytä lasta, vaan tokaise perheenne pystyvän parempaan huomenna.

Lue myös:

Kommentoi »