40 syytä harrastaa seksiä

40 syytä harrastaa seksiä
Seksin harrastaminen kannattaa monesta syystä. Miksi jättäisit nauttimatta näin hyödyllisestä asiasta? Sukella siis rohkeasti vällyjen väliin!
Julkaistu 3.9.2012

1. Seksi tekee hyvää sydämelle ja verenkierrolle. Seksiä harrastaessa syke kohoaa ja hyvää treeniä sydämelle. Eräässä tutkimuksessa seksin harrastaminen kolmesti viikossa todettiin pienentävän sydänkohtauksen riskiä jopa 50 prosentilla. Myös verenpaineeseen seksillä voi olla myönteisiä vaikutuksia.

2. Seksi saa hyvälle tuulelle. Seksi ja etenkin orgasmin saaminen vapauttavat kehon mielihyvähormoneja, kuten endorfiineja, jotka saavat hyvälle tuulelle.

3. Seksin harrastaminen ehkäisee masennusta. Jopa miehen siemennesteen on todettu toimivan naisilla masennusta ehkäisevänä tekijänä.

4. Seksi vahvistaa kumppanusten välistä sidettä. Seksin harrastaminen lisää kumppania kohtaan tunteman läheisyyden, kiintymyksen ja rakkauden määrää.

5. Seksi tekee onnellisemmaksi kuin raha, osoittaa vuonna 2007 Iso-Britanniassa tehty tutkimus. Harrastetun seksin määrä ei kuitenkaan ole verrannollinen rahan määrään.

6. Seksi ehkäisee stressiä. Seksin avulla voi purkaa hyvin paineita ja jännitystä. Rakastelun jälkeinen rentouden ja rauhallisuuden tunne auttaa myös nukkumaan paremmin, mikä taas osaltaan poistaa stressiä.

7. Seksi kaunistaa. Seksin harrastaminen esimerkiksi lisää naisen estrogeenihormonin määrää tehden hiukset kiiltävämmiksi ja ihon pehmeämmäksi.

8. Seksi voi pidentää elinikää. Säännöllisten orgasmien saaminen on todettu pidentävän ihmisen elinikää jopa useammalla vuodella.

9. Seksi voi jopa puhdistaa kehoa. Hikoilun voi puhdistaa ihohuokosia tehden ihosta heleämmän ja ehkäisten ihotulehdusten kehittymistä.

10. Seksi auttaa painonhallinnassa. Yksi puolen tunnin mittainen seksikerta voi polttaa jopa 200 kilokaloria.

11. Seksi vahvistaa lihaksia. Kaikki rakastelun aikana tapahtuvat työnnöt ja koukistukset vahvistavat lantion, reisien, pakaroiden, vatsojen, rinnan ja käsivarsien lihaksia.

12. Seksin harrastaminen tekee viehättäväksi. Aktiivinen seksielämä tuo itsevarmuutta ja vapauttaa vastakkaista sukupuolta houkuttelevia feromoneja.

13. Seksi terävöittää aisteja, varsinkin hajuaistia. Orgasmin saaminen lisää hajuhermojen neuronien määrää parantaen näin henkilön hajuaistia. Myös makuaisti herkistyy orgasmin saamisen jälkeen.

14. Seksi vähentää kipua. Juuri ennen orgasmin saamista oksitosiinihormonin määrä kasvaa ja kehoon vapautuu endorfiinia, mikä helpottaa kipuja. Myös migreenioireet voivat kadota.

15. Seksi saattaa parantaa suun terveyttä. Suutelusta aiheutuva syljenerityksen lisääntyminen puhdistaa hammasvälejä ja vähentää suun happopitoisuutta ehkäisten näin hammasmätää ja pahanhajuista hengitystä. Siemenneste puolestaan sisältää paljon sinkkiä, kalsiumia ja muita hammasmätää ehkäiseviä mineraaleja.

16. Seksistä saattaa olla apua myös allergiaoireiden vähentäjänä.

17. Samoin seksi saattaa olla hyväksi korkeaa kolesterolia vastaan taisteltaessa.

18. Rakastelu lisää estrogeenin ja testosteronin määrää kehossa. Sukupuolihormoneilla on lukuisia hyviä vaikutuksia, estrogeeni sekä suojaa naisen sydäntä että ehkäisee osteoporoosia.

19. Seksin harrastaminen ehkäisee flunssaa ja tartuntoja, koska seksi parantaa ihmisen oman immuunijärjestelmän toimintaa.

20. Seksi auttaa virtsanpidätyksessä. Virtsarakon toiminnan säätelyssä tärkeät lantionpohjan lihakset vahvistuvat rakastellessa.

21. Seksi parantaa unen laatua. Seksin jälkeinen rentoutunut olo johtaa usein hyvään uneen.

22. Seksi voi ehkäistä jopa tiettyjä syöpiä. Tutkimuksissa on todettu aktiivisen seksielämän ja ejakuloinnin vähentävän miesten eturauhassyövän riskiä jopa 33 prosentilla. Seksuaalisesti aktiivisilla naisilla rintasyövän riski on pienempi.

23. Seksi tekee kuukautisista säännölliset. Tutkimukset osoittavat, että säännöllisesti seksiä harrastavilla naisilla on säännöllisemmät kuukautiset kuin vain satunnaisesti seksiä harrastavilla naisilla.

24. Seksi on hyvä tapa toteuttaa omia fantasioitaan ja toiveitaan, kunhan muistaa kunnioittaa seksin toistakin osapuolta.

25. Seksi auttaa pysymään nuorekkaana. Aktiivinen seksin harrastaminen voi hidastaa ikääntymisprosessia.

26. Seksin harrastaminen voi tehdä raskaaksi. Jos toiveissa on saada lapsi, on seksin harrastaminen oiva tapa tuoda perheeseen toivottu lisä.

27. Seksin harrastaminen auttaa hallitsemaan tunteita. Rakastelu vapauttaa aivoista kemiallisia välittäjäaineita, jotka auttavat lieventämään tunnepurkauksia.

28. Seksi auttaa sopimaan riidat. Rakastelu on kukkien ostamista halvempi ja nopeampi tapa sopia erimielisyydet.

29. Seksi kehittää mielikuvitusta. Uusien rakastelutapojen ja -paikkojen keksiminen voi vaatia vilkastakin mielikuvitusta.

30. Aktiivisesti harrastettu seksi parantaa notkeutta.

31. Seksin harrastaminen pitää yllä kehotietoutta. Oman ja kumppanin vartalon säännöllinen tutkailu auttaa huomaamaan, jos jotain on vialla.

32. Hyvä seksielämä tekee itsevarmaksi. Rakastelu kohottaa itsetuntoa ja auttaa ajattelemaan positiivisesti. Aktiivinen rakastelu näkyy itsevarmuutena ja -luottamuksena muillakin elämän osa-alueilla.

33. Seksi yksinkertaisesti tuntuu hyvälle. Rakastelu aiheuttaa suurta henkistä ja fyysistä mielihyvää.

34. Seksi on hyvä tapa osoittaa kumppanille, että välität hänestä. Suhteen vieminen uudelle tasolle kertoo kumppanille, että hän on sinulle tärkeä.

35. Rakastelu saattaa auttaa haluttomuuteen.

36. Seksi pidentää parisuhdetta. Parit, jotka ovat tyytyväisiä seksielämäänsä, pysyvät todennäköisemmin yhdessä pidempään kuin parit, joiden seksielämä ei ole tyydyttävää. Tyytyväisyys seksiin tarkoittaa usein myös tyytyväisyyttä parisuhteeseen yleensä.

37. Seksi parantaa muistia. Verenkierron vilkastuminen rakastelun aikana lisää hapen virtausta koko kehossa. Tämä on todettu voivan parantaa muistia.

38. Kunto kasvaa. Seksin harrastaminen käy kuntoilusta ja niinpä yleiskunto kasvaa kuin itsestään aktiivisesti rakastellessa!

39. Harjoitus tekee mestarin – myös seksissä. Mikset tahtoisi olla oman elämäsi seksiguru?

40. Hyvä seksi on hauskaa ja tuntuu hyvältä.

Lue myös:

2 kommenttia