3 x apu unettomuuteen

3 x apu unettomuuteen
Maanittele unta kotikonstein: rauhallisella iltakävelyllä ja hunajalla maustetulla lämpimällä maidolla.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 5.6.2015

1. Rauhoita illat 

Unettomuus on tila, jossa haluaisi nukkua muttei saa unta. Torju vaivaa tietoisesti. Jätä jo iltapäivällä pois virkistävät nautintoaineet, kuten kahvi ja tumma tee. Suosi vihreää teetä. Reipas liikunta aikaansaa luonnollista väsymystä. Älä lähde hikilenkille pariin tuntiin ennen nukkumaanmenoa. Rauhallinen iltakävely riittää.Mene nukkumaan heti, kun nukuttaa. Talvisaikaan kuumavesipullo vuoteen jalkopäässä tai jalkoihin vedettävät lämpimät sukat helpottavat nukahtamista.Rauhoita illat. Jätä jännittävien toimintaelokuvien katselu. Älä juo yötä vasten runsaasti nestettä.

2. Maitoa ja hunajaa 

Onko sinulla ravintoaineiden puutosta? Hyvää unirytmiä edistämään suositellaan tryptofaani-aminohappoa, jota on ravintolisävalmisteiden ohella muun muassa maidossa, kalassa, kananmunissa, juustossa, soijassa, saksanpähkinöissä, banaanissa ja kalkkunassa.Lämmin maito hunajan kera on hyvä kotikonsti. Nukahtamisen helpottamiseksi voit kokeilla lihaksistoa rentouttavia magnesiumvalmisteita. B-ryhmän vitamiinit toimivat yhdessä magnesiumin kanssa. Omega-3-rasvahapoillakin on suotuisa vaikutus. Valeriaana ja melatoniini voivat myös auttaa.

3. Kylpy ja yrttejä 

Lämmin kylpy nukuttaa, ja lämmitettävä kauratyyny lievittää niska- ja hartiajännityksiä. Unettomalle sopivia yrttejä ovat muun muassa kanerva, humala, melissa, malva, kamomilla, kärsimyskukka ja mäkikuisma.

Kommentoi »