Kauneus

10 askelta, joilla ihosi voi paremmin

Tahtoisitko kauniimman ihon? Luonnonkosmetiikka-asiantuntija ja bloggaaja Katja Kokon kymmenellä neuvolla se onnistuu!

Teksti Anna Kauhala
Kuvat Kaapo Kamu, Katja Kokko
22.12.2015

Luonnonkosmetiikka-asiantuntija ja bloggaaja Katja Kokko kertoo uudessa Aidosti kaunis – lempeän tehokasta ihonhoitoa -kirjassaan 10 askelta, joita noudattamalla ihosi voi paremmin jo parissa viikossa. Neuvot sopivat kaikille ihotyypeille. Kokeile vaikka!

1. Puhdista hellästi

Niin ihoa suojaavan hydrolipidikalvon pH pysyy tasapainossa ja iho vastustuskykyisenä. Valitse puhdistukseen puhdistusvoide, -öljyvoide, -öljy tai -maito. Poista puhdistusaine iholta lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla. Se kuorii samalla ihon lempeästi.

2. Käytä kasvovettä

Se tukee hydrolipidikalvon tasapainoa, kosteuttaa, pehmittää, heleyttää, ehkäisee tukkeutumien muodostumista ja tekee ihon vastaanottavaiseksi hoitotuotteille. Pyyhi kasvot ja kaula kasvovedellä aamuin illoin. Älä pihistele. 

3. Helli seerumilla

Levitä kasvoveden jälkeen kasvoille ja kaulalle seerumia joko aamuin illoin tai vain iltaisin. Muista lämmittää seerumia käsien välissä ennen levitystä. Niin sen tehoaineet aktivoituvat. Hiero sitten seerumi kevyesti iholle, niin tehoaineet imeytyvät paremmin. 

4. Älä pelkää ihoöljyä

Kylmäpuristetut kasviöljyt ja eteerisistä öljyistä tehty seos, öljyseerumi, ravitsevat ja hoitavat ihoa. Öljyissä on ihoa korjaavia rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka silottavat ryppyjä, tekevät ihosta kimmoisan sekä joustavan ja kauniimman värisen. Suosi mieluiten usean öljyn seoksia. Hiero öljy kasvoille, kaulalle ja dekolteelle seerumin jälkeen. 

5. Valitse oikea voide

Kosteusvoide lukitsee ihoon muiden hoitotuotteiden ravinteet ja kosteuden, kosteuttaa ihoa päivän mittaan ja suojaa sitä ympäristötekijöiltä. Yövoiteen ei tarvitse suojata ihoa, sen tehtävä on ravita ja uudistaa. 

6. Muista silmänympärykset

Hoida silmänympärysihoa sille tarkoitetulla voiteella. Kasvojen kosteusvoiteet turvottavat ohutta ihoa. Levitä silmänympärysvoidetta aamuin illoin reilun nuppineulanpään kokoinen nokare nimettömällä alaluomelle ja kulmaluulle. Toista liike 10 kertaa. Niin voide imeytyy kunnolla ja lymfakierto tehostuu, jolloin silmäpussit ja turvotus saavat huutia. Jos olet parikymppinen tai vanhempi, silmänympärysvoiteen pitäisi kuulua kauneusrutiineihisi. 

7. Kuori ilman rakeita

Hedelmähappo- ja entsyymikuorinnat vilkastuttavat ihosolujen uusiutumista ja heleyttävät ihoa. Ne vaalentavat pigmenttiläiskiä, supistavat ihohuokosia, parantavat epäpuhtauksia, kaunistavat ihon väriä ja silottavat juonteita. Muiden tuotteiden hoitavat aineet imeytyvät paremmin kuoritulle iholle. Kuori iho kerran viikossa, paitsi jos se on herkkä. Silloin pari kertaa kuukaudessa riittää.

8. Naamioi joka viikko

Levitä iholle naamio aina kuorinnan jälkeen. Niin sen tehoaineet imeytyvät parhaiten. Samalla saat ihanan hemmotteluhetken itsellesi. 

9. Älä unohda kaulaa ja dekolteeta!

Niiden hoito kuuluu kasvojen hoitoon. Puhdista ne samalla tuotteella kuin kasvotkin ja levitä niille kasvovettä, ihoöljyä ja kosteusvoidetta. Jos raaskit, levitä kaulalle myös seerumia. 

10. Paastoa

Anna ihollesi kerran viikossa paastopäivä. Puhdista iho ja kosteuta se kasvovedellä, mutta jätä iho muuten ilman kosmetiikkaa. Se tekee sille hyvää. Jos ihosi voi hyvin, voit pitää silloin tällöin kuukauden mittaisia taukoja seerumista, kuorinnasta ja naamiosta. 

Lähde: Katja Kokon Aidosti kaunis – lempeän tehokasta ihonhoitoa (Cozy Publishing 2015)

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi