Kauneus

Katja Kokko paljastaa 5 parasta ihonhoitovinkkiään

Kosmetologi, meikkaaja ja luonnonkosmetiikan asiantuntija Katja Kokko on suositulla blogillaan ehdolla The Blog Awards Finlandissa. Lue Katjan parhaimmat vinkit ihonhoitoon.

Teksti K&T-toimitus
Kuvat Milka Alanen
3.9.2015

Blogissaan Katja kirjoittaa muun muassa kauneudesta, ihonhoidosta ja luonnonkosmetiikasta.

- Luonnonkosmetiikka on intohimoni. Vuonna 2009 tein suuren elämänmuutoksen. Kun vaihdoin luomuruokavalioon ja jätin leivän puputtamisen, aloin tuntea oloni paremmaksi ja energiseksi. Haluan jakaa kokemuksiani muille, Katja kertoo.

- Olen blogannut hyvinvoinnista nyt viisi vuotta. Olen purkkihullu ja testannut satoja tuotteita. Tarjoan blogissani myös henkilökohtaista iho-opastusta. Kirjoittamani ihonhoidon käsikirja ilmestyy marraskuussa, hän jatkaa.

Katja paljastaa viisi parasta vinkkiään ihonhoitoon:

1. Valitse luonnonkosmetiikkaa

Iho tarvitsee ulkoisia ravinteita,joita se saa muun muassa kasviöljyistä ja -rasvoista sekä kasviuutteista. Myös synteettisen kosmetiikan aktiiviraaka-aineet ovat usein kasviperäisiä. Ne on vain lisäksi kyllästetty voimakkailla kemikaaleilla, jotka eivät tee hyvää iholle ja hormonitoiminnalle.

2. Käytä reilusti kasvovettä

Älä puhdista ihoa voimakkaasti pesevillä tuotteilla, sulfaateilla tai saippualla. Ne vaurioittavat ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa tai pesevät sen pois. Pesun jälkeen pitäisi aina käyttää kasvovettä. Hydrolipidikalvo on luonnostaan hapan, ja kasvovesi palauttaa sen pH:n välittömästi pesun jälkeen. Kosteuttamisen lisäksi se ravitsee ihoa. Jos et ole koskaan käyttänyt kasvovettä ja aloitat sen käytön, huomaatviikossa, miten iho pehmenee ja heleytyy.

3. Ravitse ihoa öljyllä

Öljy sisältää ihoa korjaavia rasvahappoja, jotka silottavat ja pehmentävät. Sen vitamiinit ja antioksidantit heleyttävät eikä öljy tuki ihoa, moni vain käyttää sitä väärin. Ihon pinta ei ota öljyä vastaan, jos sitä ei ole ensin kosteutettu. Käytän öljyä aina iltaisin kasvoveden ja seerumin jälkeen. Iho saa kiiltää levityksen jälkeen. Aamuisin riittää pieni tippa.

4. Käytä kosteusvoidetta

Se suojaa ihoa ja estää kosteuden haihtumista. Kosteusvoidetta valitessa pitää olla tarkkana ihotyypistään, sillä niissä on usein okklusiivisia kasviöljyjä. Ne lukitsevat ravinteet ihoon, mutta voivat myös tukkia sen. Illalla ei välttämättä tarvita kosteusvoidetta. Se on ihotyyppikysymys.

5. Kuivaharjaa ja kuori

Vartalon iho kannattaa kuivaharjata ja kuoria vähintään kolme kertaa viikossa, varsinkin jos kärsii selluliitista. Käsittelyt vilkastuttavat aineenvaihduntaa ja poistavat kuollutta ihosolukkoa.

Tutustu Katja Kokon blogin täällä.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi