6 parasta vinkkiä talvi-ihon hoitoon

6 parasta vinkkiä talvi-ihon hoitoon
Rutiseeko ihosi talvella kuivuuttaan? Näillä kuudella neuvolla se pysyy kosteutettuna ja pehmeänä.
Julkaistu 18.12.2015

Luonnonkosmetiikka-asiantuntija ja bloggaaja Katja Kokko neuvoo Aidosti kaunis – lempeän tehokasta ihonhoitoa -kirjassaan, miten ihoa kannattaa hoitaa talvella. Etenkin kuiva, atooppinen, ohut, couperoottinen ja ikääntyvä iho kärsivät talven pakkasista, lämpötilojen muutoksista ja kuivasta sisäilmasta.

Katjan vinkeillä kasvosi pysyvät pehmeinä ja kosteutettuina myös talvikuukaudet.

1. Älä arvaile

Vieraile kosmetologilla. Hän osaa kertoa, minkälaisia tuotteita ihosi juuri nyt kaipaa ja kannattaako sinun päivittää rutiinejasi.

2. Kosteuta alusta asti

Käytä puhdistuksen jälkeen aina kasvovettä ja valitse kosteutta sitova seerumi. Älä unohda myöskään ravitsevaa kasvoöljyä.

3. Päivitä voiteesi

Jos ihosi ei ole öljyrasvainen, vaihda kosteusvoiteesi talven ajaksi täyteläisempään versioon. Kaakaovoita, sheavoita ja mehiläisvahaa sisältävät tuotteet ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta. Ne myös ravitsevat ja pehmittävät ihoa.

4. Naamioi joka viikko

Helli kasvojasi kosteuttavalla, voidemaisella naamiolla 1-2 kertaa viikossa. Se auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ja ehkäisee sen kuivumista.

5. Suojaa meikillä

Kun levität ihollesi meikkipohjan, saat ekstrasuojan pakkasta, viimaa ja lämpötilojen vaihtelua vastaan. Monet luonnonkosmetiikan meikkivoiteet ja BB-voiteet hoitavat ihoa samalla kun tekevät siitä tasaisemman näköisen.

6. Älä hämäänny auringosta

Pysy talvirutiineissa kevään korville saakka. Vaikka aurinko paistaa ja lämpötila kohoaa, kevätilma on pohjoisessa kuivaa. 

Lähde: Katja Kokko: Aidosti kaunis – lempeän tehokasta ihonhoitoa (Cozy Publishing 2015)

Kommentoi »