Kauneus

6 ihonhoitovirhettä, jotka haluat välttää!

Bloggaaja Katja Kokko listaa kuusi pahaa tapaa, jotka kannattaa heivata ihonhoitorutiineista heti.

Teksti Anna Kauhala
Kuvat Milka Alanen
11.12.2015

Luonnonkosmetiikka-asiantuntija, bloggaaja Katja Kokko listaa uudessa Aidosti Kaunis – lempeän tehokasta ihonhoitoa -kirjassaan kuusi yleisintä ihonhoitovirhettä. Kuuluuko jokin näistä sinun tapoihisi?

1. Käytät liian voimakasta pesuainetta

Vahva pesuaine ei poista ihon epäpuhtauksia. Sen sijaan se pesee pois ihoa suojaavan hydrolipidikalvon, joka on tärkeä ihon hyvinvoinnille. Seurauksena voi olla pintakuivuutta, hilseilyä, tukkeumia, miliumeja tai samea ihon väri. Pahimmillaan rasvainen iho erittää entistä enemmän talia, sillä se yrittää korvata pois pestyä rasvaa.

Vaihda siis voimakkaasti vaahtoavat ja sulfaatteja sisältävät puhdistusaineet hellävaraisempiin. 

2. Lintsaat kasvovedestä

Kasvovesi ei ole puhdistustuote eikä se kuivata ihoa. Se on tärkeä kosteuttaja, joka tukee hydrolipidikalvoa puhdistuksen jälkeen. Kun iho on kostea, hoitavat aineet imeytyvät siihen paremmin. Kuiva iho toimii kuin kilpi, josta mikään ei mene sisään eikä ulos.

Ota kasvovesi osaksi ihonhoitorutiinejasi. 

3. Unohdat seerumin

Seerumi sisältää ihoa korjaavia ja ravitsevia tehoaineita, jotka imeytyvät syvemmälle ihoon kuin kosteusvoiteiden aineet. 

Aloita seerumin käyttö viimeistään 25-vuotiaana.

4. Vedät mutkat suoriksi

Peset kasvot vahvalla puhdistusaineella ja voitelet sitten ihon täyteläisellä kosteusvoiteella, koska ihoa kiristää pesun jälkeen. Valitettavasti voide ei juurikaan imeydy kuivaksi pestyyn ihoon. Seurauksena on ihon tukkeutuminen ja pintakuivuus.

Vaihda puhdistusaine, lotraa kasvovedellä ja lisää seerumi, niin johan menee paremmin.

5. Kuorit rakeilla ja rajusti

Voimakas raekuorinta rasittaa ihoa ja saattaa saada aikaan enemmän pahaa kuin hyvää. Jos kärsit couperosasta, aknesta, rosaceasta tai atopiasta, raekuorintaa kannattaa välttää.

Vaihda rakeet entsyymi- tai hedelmähappokuorintaan. Ne pureutuvat epäpuhtauksiin ja moniin muihin iho-ongelmiin. 

6. Ylihoidat ihoasi

Iho hämmentyy, jos sitä hoitaa liian monilla tuotteilla tai jos sitä pesee liian usein. Peilikaapista on hyvä löytyä erilaisia tuotteita ihon muuttuviin tarpeisiin, mutta hoitamisessa pitää olla johdonmukainen. 

Pese kasvot hellävaraisella puhdistusaineella iltaisin. Hikoilun jälkeen voit huuhtoa kasvot vedellä tai pyyhkäistä ne kasvo- tai misellivedellä. Pysy ruodussa purkkien kanssa, äläkä vaihda niitä joka viikko.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi