Kauneus

Näin yöunet vaikuttavat ihoosi

Moni heleäihoinen nainen sanoo, että kunnon yöunet ovat heidän kauneutensa salaisuus. Pitää paikkansa, sillä yö on ihon kannalta parasta uudistumisaikaa, jota kannarttaa tehostaa yövoiteella.

Teksti Emine von Boehm
Kuvat Fotolia
4.12.2015

Kaunistava uni

Iho uusiutuu jatkuvasti, mutta yön aikana uudistumisprosessi on vilkkaimmillaan, koska unen aikana elimistö palautuu stressistä ja korjaa vaurioita.

Öisin mieli lepää, mutta keho tuottaa enemmän kimmoisuutta lisäävää kollageenia, korjaa päivän mittaan syntyneitä ihovaurioita ja verenkierron tehostuminen heleyttää ihoa.

Lisäksi riittävä uni häivyttää tummia silmänalusia sekä vähentää ihon punoitusta ja turvotusta. 

Tehosta eheytymistä 

Ihon luonnollista uudistumisprosessia voi auttaa käyttämällä erilaisia yöksi levitettäviä tuotteita, jotka tukevat ihon kaunistavia toimintoja. Yöllä iho on vastaanottavaisimmillaan, joten voiteet imeytyvät tehokkaammin.

Yövoiteiden ja -seerumien ominaisuudet vaihtelevat, mutta yleensä ne sisältävät erilaisiin tarpeisiin suunniteltuja hoitavia raaka-aineita, korjaavia antioksidantteja ja ihon sävyä tasoittavia aineita.

Päivävoiteet eivät sovi yövoiteen tilalle, koska niissä on usein aurinkosuoja-aineita, joita ei yöllä tarvita ja saattavat aiheuttaa iholle epäpuhtauksia. Niiden tarkoitus on suojata ihoa ulkoisilta tekijöiltä, kuten UV-säteilyltä.

Osa kosteusvoiteista ja seerumeista sopii käytettäväksi aamuin illoin, mutta eniten tehoa saa yöksi suunnitelluista tuotteista.

Lue myös: Päivitä ihonhoitorutiinisi

Kokeile näitä:

1. Kofeiinia ja alppitähden kantasolu-uutetta sisältävä The Body Shopin Drop of Youth Bouncy Sleeping Mask -kosteuttava yönaamio virkistää ja nopeuttaa ihon uudistumista. 28,50 e/90 ml.

2. Kevyesti kuoriva, kollageenin ja hyaluronihapon tuotantoa aktivoiva Yves Rocherin Sérum Végétal Wrinkles & Firmness Botanical Resurfacing Night Care -kuorintageeli tekee ihosta pehmeän ja sileän tuntuisen.  Geeliä käytetään kahtena yönä viikossa. 21,90 e/30 ml.

3. Akneen ja rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle sopiva Dermalogican Medibac Overnight Clearing Gel -yögeeli syväpuhdistaa ihohuokoset ja hillitsee talintuotantoa. Sisältää tulehdusta rauhoittavaa salisyylihappoa. 58 e/50 ml, kauneushoitoloista.

4. Sameaa ihoa kirkastava ja hoitava Vichyn Idéalia Skin Sleep -yövoide rentouttaa ennen nukkumaanmenoa ja auttaa ihoa palautumaan jopa huonosti nukutun yön jälkeen. 37 e/50 ml, apteekeista.

5. Ihon punoitusta ja kiristävää tunnetta rauhoittava Lumenen Ultra Sensitive Comforting Night Cream -yövoide vahvistaa ihon suojamekanismia mustikkauutteen ja keramidien avulla. 17, 90 e/50 ml.

Lähteet: WebMD, Good House Keeping

Lue myös:

9 tapaa vähentää ryppyjä

Näin erilaiset hapot vaikuttavat ihoosi

Hoida kasvoja päivin ja öin

Näin pääset eroon kuivista läikistä kasvoilla

Hoida hellästi talvi-ihoa

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi