Terve.fi

Mistä lisää proteiinia?

TtM, ravitsemusterapeutti

Anette Palssa
Julkaistu 1.3.2010

Kysymys:

Olen paljon liikkuva nuori nainen ja haluaisin lisätä proteiinia aterioihini, koska nyt suurin osa ravinnostani koostuu hiilihydraateista. Varsinkin proteiinin lisääminen aamupalaan tuntuu miltei mahdottomalta tehtävältä. Normaaliin aamupalaani kuuluu pieni kulho muroja, rasvatonta maitoa ja jokin hedelmä. Joskus syön ruisleivän, jonka päällä on kalkkunaleikkelettä ja kasviksia.Syön paljon kasviksia sekä hedelmiä ja olen yrittänyt syödä enemmän papuja ja linssejä. Kuitenkaan lihaa minun ei juuri tule syötyä muulloin kuin päivällisellä. Asiaa ei yhtään helpota se, että tunnen olevani hiilihydraattiriippuvainen. En syö makeisia tai leivonnaisia, mutta leipää, myslejä, muroja ja hedelmiä sitäkin enemmän.

Näytä vastaus

Vastaus:

Aamiaisen proteiinipitoisuutta lisäät vaikkapa juomalla lasin maitoa. Kokeile myös joskus laittaa keitettyä kananmunaa ruisleivän päälle. Raejuusto on helppo proteiinilisäke ruokailussa, ja iltapalaksi voit tehdä vaikkapa mango- tai marjarahkaa. Välipalaksi voit ottaa hedelmän lisäksi kourallisen pähkinöitä, joista saa proteiinin lisäksi myös kuituja ja hyviä rasvoja.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.