Terve.fi

Mika vaivaa? - 28045

professori, urologian erikoislääkäri

Olavi Lukkarinen
Julkaistu 24.9.2009

Kysymys:

Hei,

minulla on ollut kipua ja polttavaa tunnetta peniksen paassa (virtsarakon suussa) noin 4 paivaa. Polttava tunne on jatkuva, mutta ei niin voimakas ettenko voisi elaa normaalisti. Ensimmaisena paivan virtsarakon suu oli myos punainen ja virtsaamisen tarve oli normaalia voimakkaampi. Virtsatessa en tunne sen suurempaa kirvelya. Virtsa on kuitenkin valilla normaalia tummemman valista. Samana paivana kun oireet alkoivat tunsin myos kipua alaselassa. Eilen tunsin myos hyvin lievaa jomotusta kivesten ja peraukon valissa istuessani.

Harrastin suojaamatonta oraaliseksia (vastaanottavana osapuolena) tuntemattoman naisen kanssa 3 paivaa ennen oireiden alkua. Voiko klamydia (tai muu sukupuolitauti) oireilla nain nopeasti? Ja kuinka kauan yleensa kestaa kunnes hoitamaton klamydia voi aiheuttaa virtsatien- tai eturauhastulehduksen?

Minulla oli kevaalla eturauhastulehdus ja silloin tutkittiin myos kaikki sukupuolitaudit (kaikki negatiivisia). Tamanhetkiset oireet ovat vahan samantyyppisia kuin kevaalla, mutta talla kertaa peniksen paassa tuntuva kipu on voimakkaampaa.

Haluaisin tietaa vaivan syyn.

Näytä vastaus

Vastaus:

Oireet viittaavat sekä eturauhastulehdukseen että virtsaputken pään tulehdukseen. Klamydian oireet tulevat noin 1-2 viikon kuluttua tartunnasta. Jos virtsaputkioireet jatkuvat, tulisi ottaa sekä klamydia- että tipuurinäytteet.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Apu Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.