Terve.fi

Yle: Snapchat-terkkarin suosio yllätti – laajempaan käyttöön?

Yle: Snapchat-terkkarin suosio yllätti – laajempaan käyttöön?

Nuoret kertovat arkisia ja arkoja asioita suositulla terveydenhoitajan Snapchat-vastaanotolla. Tuleeko Snapchat-vastaanotosta valtakunnallinen?
Mainos

Snapchatista tavoittaa nyt myös terveydenhoitajan Oulun Merikosken koulussa, kerrotaan Ylen jutussa. Voisiko terveydenhoitajien Snapchat-vastaanottoa hyödyntää valtakunnallisesti?

Arkisia ja arkoja asioita Snapchatissa

Ylen mukaan Merikosken koulun terveydenhoitajaan on otettu aktiivisesti yhteyttä Snapchatin kautta. Terveydenhoitajalla on yli 60 Snapchat-kaveria. Merikosken kouluun kuuluu yläaste ja lukio, kerrotaan Oulun kaupungin nettisivuilla.

Käytännössä Snapchat-vastaanotossa nuoret voivat lähettää viestin terveydenhoitajalle omalla nimellään tai nimettömästi. Pikaviestipalvelun viesteihin vastaaminen on osa terveydenhoitajan työpäivää.

Snapchat-yhteydenotot koskevat yleensä arkisia asioita, kuten omaa lääkäriaikaa. Myös arkaluontoisia asioita on käsitelty Snapchatin kautta. Osan kanssa asiat ovat selvinneet chattailemalla, mutta osan terveydenhoitaja on kutsunut kasvokkaiseen tapaamiseen, kerrotaan Ylen jutussa.

Snapchat-vastaanotto laajempaan käyttöön?

Ylen tietojen mukaan Snapchat oli aluksi osa Merikosken koulun Snap care -projektia, joka toteutettiin talvella 2016–2017.

Suosion myötä projektikokeilusta kehkeytyi pysyvä käytäntö Merikosken koulussa. Nyt terveydenhoitajien Snapchat-vastaanottoa suunnitellaan laajempaan käyttöön Oulussa.

Snapchat on etenkin nuorten suosima pikaviestipalvelu, jossa kommunikoidaan kuvilla, videoilla ja viesteillä.

Snapchatin idea perustuu siihen, että lähetetyt yksittäiset snapit eivät tallennu, vaan ne katoavat palvelusta katsomisen jälkeen. My storyyn eli omaan tarinaan laitetut snapit näkyvät käyttäjän seuraajille yhden vuorokauden ajan, jonka jälkeen nekin katoavat.

Lähteet:

Yle 27.3.2017

Oulun kaupunki

Lue myös:

Nämä naisten tavat sosiaalisessa mediassa saavat miehen raivon partaalle – osa 2

Sosiaalinen media koettelee teinien mielenterveyttä

Lääkäri huolissaan nuorten liiallisesta sosiaalisen median käytöstä: ”Vaikuttaa mielen ja kehon hyvinvointiin”

Julkaistu: 29.3.2017