
Voikukkapesto ja tuorepasta
Voikukasta syntyy maukas pesto, joka tuo ruokaan reilusti väriä.
Voikukkapesto ja tuorepastaa
valmistusaika 15 min
4 annosta
4 dl nuoria sileäreunaisia voikukan lehtiä
1 valkosipulin kynsi
3 rkl pinjansiemeniä
1 dl parmesaanijuustoa
1 ½ dl rypsiöljyä
1–2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
400 g tuorepastaa
1. Pese lehdet ja kuivaa talouspaperilla.
2. Hienonna tehosekoittimessa voikukanlehdet, valkosipulin kynsi, kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet ja raastettu parmesaanijuusto. Lisää öljyä niin paljon, että saat tasaisen peston.
3. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
4. Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta ja nauti peston kanssa.
Vinkki! Pesto säilyy kylmässä muutaman päivän.
Lue myös:
Kevyt sitruuna-valkosipuli-lohipastaKana-pinaattipastaHyödynnä kukkivat yrtit