
Kevyt sitruuna-valkosipulilohipasta
Pasta-ateria valmistuu nopeasti. Kevyen annoksen maustavat sitruuna ja valkosipuli.
4 annosta
valmistusaika 40 min
½ kg kirjolohta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
400 g rigatoni- tai pennepastaa
1 valkosipulin kynsi
2 rkl öljyä
1 dl tuoretta basilikaa
1 (luomu)sitruunan kuori
½ sitruunan mehu
2 rkl kapriksia
ripaus suolaa ja mustapippuria
Päälle:
parmesaanijuustoa
1. Nypi lohesta ruodot pois,huuhtele kylmän veden alla jakuivaa talouspaperilla. Maustasuolalla ja pippurilla.
2. Laita kala leivinpaperilla vuo-rattuun uunivuokaan ja paista200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Keitä valitsemasi pasta ohjeen mukaan. Valuta ja säästä pienimäärä keitinvettä.
4. Kun pasta kiehuu, kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää pasta, keitinvesi, hienonnettu basilika, sitruunan kuori jamehu ja kaprikset. Pyöritä kaikkinopeasti sekaisin.
5. Riko haarukalla lohi palasiksija lisää pastaan. Tarkista maku jalisää suolaa ja mustapippuria.
6. Tarjoa parmesaanijuuston kera.