Terve.fi

Uusi norovirus jyllää voimakkaana Suomessa – väestöllä ei ole vastustuskykyä

Uusi norovirus jyllää voimakkaana Suomessa – väestöllä ei ole vastustuskykyä
Väestöllä ei ole vastuskykyä uudentyyppistä norovirusta vastaan. THL:n mukaan tartunnan saaneita Suomessa oli tammikuussa 467.
Julkaistu: 10.2.2017

Väestöllä ei ole vastustuskykyä uudentyyppistä norovirusta vastaan, uutisoi Helsingin Sanomat. Tartunnan saaneita koko maassa oli tammikuussa 467, kerrotaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisterissä. Eniten tartuntoja oli Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, josta on rekisteröity 139 tartuntaa.

Vastaavaan aikaan viime vuonna tartunnan saaneita oli koko maassa 238. Tartuntojen määrä on nyt selvässä kasvussa, joten norotartuntoja voi tulla enemmän kuin moneen vuoteen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) infektiolääkäri, apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen kertoo HS:lle, että Suomeen on rantautumassa noroviruksen uusi tyyppi, jolle väestössä ei ole immuniteettia.

–Se voi aiheuttaa runsaasti laitosepidemioita. Edellisen kerran voimakas noroepidemia koettiin Hus-alueella 2006–2007, jonka jälkeen tilanne on ollut tähän asti stabiili. Erittäin herkästi tarttuvan noroviruksen ennaltaehkäisyyn suositellaan perinteistä vesi-saippua käsienpesua. Käsidesi ei pelkästään riitä ehkäisemään tartuntaa.

Noroviruksen oireita ovat ripuli, oksentelu, vatsakipu, pahoinvointi ja kuume.

Lähteet:

Lue lisää:

2 kommenttia