Uusi anti-age-hitti: elävät probiootit

Uusi anti-age-hitti: elävät probiootit
Probiootit auttavat vatsaa, mutta hidastavatko ne myös ihon vanhenemista? Elävät probiootit tulevat!
Julkaistu 4.1.2017

Probiootit tunnetaan suoliston hoidosta, mutta niitä on käytetty myös kosmetiikassa jo jonkin aikaa. Niitä on etenkin voiteissa, seerumeissa, ihonpuhdistusaineissa sekä sampoissa ja hiustenhoitoaineissa.

Uusinta uutta kosmetiikassa ovat elävät probiootit. Tällaisten tuotteiden valmistaminen on hankalaa, koska kosmetiikassa käytettävät vesi ja säilöntäaineet tappavat helposti mikrobit – myös hyödylliset probiootit. Myös valmista tuotetta on säilytettävä oikein. Liian kylmä tai kuuma lämpötila tai valo tuhoaa probiootit.

Toistaiseksi eläviä versioita voidaan käyttää vain öljypohjaisissa tuotteissa. Probioottisen ihonhoidon pioneeri, eteläafrikkalainen Esse kehittää uutta tekniikkaa, jonka ansiosta eläviä mikrobeja voitaisiin käyttää myös vesipohjaisissa tuotteissa. Ensimmäiset tuotteet tulivat myyntiin kesällä 2017.

Hyviä mikrobeja pahojen tilalle

Probioottien on todettu hidastavan ihon ikääntymisprosessia: ne auttavat ihoa uusiutumaan nopeammin ja parantavat ihon mikrobikantaa. Probiootit ovat hyviä mikrobeja, jotka taistelevat pahoja pöpöjä vastaan. Ne pyrkivät häätämään ihosta patogeenejä eli taudinaiheuttajia ja viruksia sekä muita ikääntymistä kiihdyttäviä mikrobeja.

Probiootit tukevat myös ihon suojamuurin toimintaa ja edistävät kosteustasapainoa. Ne siis suojaavat ihoa ulkoisilta haittavaikutuksilta ja ehkäisevät kuivumista, joka pahentaa monia iho-ongelmia.

Tutkimuksissa on huomattu probioottimikrobien helpottavan jopa aknea. Teho perustuu samaan kuin ikääntymisen hidastaminen: probiootit vähentävät tulehduksia aiheuttavia bakteereja sekä auttavat ihoa paranemaan ja uusiutumaan nopeammin.

Kokeile näitä:

Maailman ensimmäinen eläviä probiootteja sisältävä seerumi tuli myyntiin vuonna 2015. Se sisältää yli miljardi elävää probioottimikrobia millilitraa kohti. Essen Probiotic Serum 116 e.

Eläviä probiootteja sisältävä kasvosuihke lupaa vähentää ihon herkkyyttä, punaisuutta, rasvaisuutta ja kuivuutta jopa kahdessa viikossa. Mother Dirtin AO+ Mist ihosuihke sopii sekä kasvojen että vartalon iholle. 55 e, shop.motherdirt.com.

Kevyt ja ylellinen Aurelian Cell Revitalise -päivävoide sisältää probiootteja ja peptidejä, jotka lupaavat hidastaa ihon ikääntymistä. 70 e, Kicks.

Hellävarainen Lieracin Démaquillant Velours puhdistusöljy sisältää probiootteja, jotka tukevat ihon suojakerroksen toimintaa. Sopii kaikille ihotyypeille. 24 e, apteekit.

Lue myös:

Kommentoi »