Kauneus ja Terveys

Tiesitkö, että etäpäivä lisää napostelua?

Tiesitkö, että etäpäivä lisää napostelua?
Nujerra napostelu himosi ja pysyn hoikempana. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen antaa viisi hyvää vinkkiä.
Julkaistu: 29.2.2016

1. Korvaa napostelu muulla toiminnalla. Etäpäivät ovat nykyajan ongelma, sillä taukojen lomassa suuntaat helposti keittiöön jääkaapille. Sen sijaan, että aina söisit jotain pientä, laita vaikka pyykit pesukoneeseen. Kun ajattelet ja teet jotain muuta, unohdat naposteluhimosi.

2. Poista ruoka pöydiltä. Älä jätä keittiön pöydälle mitään, mitä voisit napata vahingossakaan suuhun. Siirrä naposteltavat kaapin ylähyllylle, jonne et yletä ilman apua. Tällöin kynnys naposteluun kasvaa.

3. Syö ruoka pöydän ääressä. Vältä sitä, että syöt iltaisin sohvan ääressä. Kun siirrät kaiken ruokailun ruokapöydän ääreen, turha napostelu jää pois. Tee samaa ruokaa laittaessa. Jos tapanasi on napsia aineksia ruoan valmistumisen yhteydessä, siirry pöydän ääreen jokaista suupalaa varten. Näin napostelusta tulee vaivalloisempaa.

4. Suunnittele päivän ateriat. Kun tiedät tarkkaan milloin ja mitä syödä, et sorru turhiin välipaloihin niin helposti. Suunnitelmallisuus pelastaa niiltä hetkiltä, kun napostelet siksi, ettet tiedä mitä syödä.

5. Tarkkaile ateriavälejä. Suuri osa ihmisistä napostelee, koska tauot aterioiden välillä venyvät liian pitkiksi ja nälkä yllättää. Kun syöt säännöllisesti, pysyt kylläisenä etkä kaipaa ylimääräistä pikkusyömistä. 

Lue myös:

Kommentoi »