Kauneus ja Terveys

Tartu unelmiin – toteuta toiveidesi vuosi

Tartu unelmiin – toteuta toiveidesi vuosi
Uusi vuosi on ovella ja on aika suunnitella uutta. Vuoden vaihtuminen tuo mukanaan ajatuksen, että elämään voi kutsua uusia ihania asioita.
Julkaistu: 3.1.2015

Ennen kuin suunnittelet uusia asioita, on ensin hyvä luopua turhasta. Ilman luopumista sinulla ei ole tilaa niille toiveille, joita oikeasti elämääsi haluat.

Tee siis vielä katsaus vanhaan vuoteen ja mieti, mitä sellaista elämässäsi on, josta haluat luopua. Listaa asiat paperille ja tee toimintasuunnitelma. Mitä toimenpiteitä kyseisistä asioista luopuminen sinulle tarkoittaa? Luovutko jostain ajatuksista tai toimintatavoista? Onko se kenties jokin ihminen, harrastus, tavara tai jotain muuta konkreettista?

Irtipäästäminen on oma prosessinsa, siihen kannattaa varata aikaa. Se tuo mukanaan surun tunnetta, mutta sitä ei kannata pelätä. Juuri sureminen auttaa sinua luopumaan vanhasta. Irtipäästämistä voit tehdä alkuun vaikka siten, että kirjoitat jokaisen elämästäsi siivottavan asian paperille ja poltat sen. Henkisen valmistautumisen jälkeen konkreettisten askelien ottaminen on helpompaa. Jo pelkkä mentaalinenkin puhdistustyö tekee tilaa mielessäsi uudelle.

Siivoustyön jälkeen on uuden vuoro

Mieti, mitä kaikkea ihanaa haluat vuoteen 2015. Unelmoidessa ei kannata tyytyä pieniin asioihin, vaan tavoitella suuria. Olet varmasti kuullut sanonnan, että jos haluat marsun, pyydä elefanttia.

Suunnitellessasi toiveidesi vuotta, mieti kaikkia elämän eri osa-alueita; henkistä hyvinvointi, fyysistä hyvinvointia, ihmissuhteita, kotia, työtä, vaurautta, vapaa-aikaa, harrastuksia jne. Mitä kokonaisvaltaisemmin kykenet unelmoimaan, sen parempi.

Muista myös tunne-elämän toiveet

Mieti, millaisissa fiiliksissä haluat vuoden 2015 viettää. Haluatko olla energinen, onnellinen, iloinen tai täynnä mielenrauhaa. Mieli on ihmeellinen. Sen, minkä pystyt kuvittelemaan, sen pystyt myös saavuttamaan.

Kun unelmasi ovat kirkkaat, rakenna toimintasuunnitelma. Mieti, millä askelilla unelmasi toteutuu. Ei haittaa, vaikka et tietäisi toteuttamismallia kokonaisuudessaan. Ensimmäinen askel riittää. Sen jälkeen olet taas viisaampi ja valmiimpi ottamaan seuraavan askeleen.

Aikatauluta unelmasi ja toimintasuunnitelmasi

Voit tehdä sen tietokoneesi excel-taulukkoon tai unelmiesi päiväkirjaan. Mikäli haluat vielä vahvistaa toiveidesi tilaukset, rakenna aarrekartta.

Tee lopuksi vielä mielikuvaharjoitus

Sulje silmäsi, hengitä muutaman kerran rauhallisesti. Kuvittele, että näet itsesi vuoden 2015 lopussa, kun unelmasi ovat toteutuneet. Millaiselta sinä näytät ja millaiselta sinusta tuntuu? Onnistumisten kannalta on tärkeää, että kykenet visualisoimaan myös itsesi tavoitteessa.

Sinä itse näyttelet pääosaa elämässäsi ja luot omien valintojesi kautta ne asiat, jotka elämääsi haluat. Unelmasi toteutuvat, kun sinä olet valmis.

Kippis unelmien vuodelle 2015!

Kirjoittaja on LCF Life Coach.

Lue myös:

Kommentoi »