Hyvinvointi

Viisi vinkkiä parempaan elämään

Pienillä asioilla saat helposti arkeen hetkiä, jotka tuovat sinulle sekä läheisillesi hyvää mieltä.

Teksti Tiina Virkkunen
Kuvat Fotolia
14.7.2015

1. Ole hyvä itsellesi

Kehu ja kannusta itseäsi kuin kannustaisit kävelemään opettelevaa lasta. Kun lapsi kompastuu, et potkaise häntä ja sano, että nousepas ylös senkin pikku tyhmyri. Silti me aikuiset poljemme itseämme maahan jatkuvasti vähättelemällä taitojamme ja moittimalla itseämme ja toisiamme.

2. Älä vastusta mitään

Älä tee mistään asiasta tai ihmisestä vihollistasi. Näin maailmaasi leviää rauha. Huomaa myös, että elämään kuuluu koko kirjo tunteita ja tapahtumia. Negatiivisia tunteitakaan ei kannata tai tarvitse vastustaa. Ne väistyvät nopeiten, kun niiden antaa vain tulla ja mennä. Elämä jatkuu. Kaikki kokemamme vie meitä eteenpäin.

Lue myös: Lomalainen, näillä vinkeillä taltutat stressin!

3. Huomaa hetket

Elämä on tässä. Pyöritellessämme mielessämme menneisyyden pettymyksiä tai tulevaisuuden odotuksia hukkaamme usein hetken, jolla olisi kaikki mahdollisuudet olla elämämme parasta aikaa.

- Vaikka rakastan eteenpäin kulkemista ja odotan innolla tulevaa, minulla on tapana pysäyttää itseni jossain kohdassa päivää ja huomata tietoisesti, miten hyvin kaikki on tässä ja nyt. Nykyhetken huomioiminen tekee päivistä kokonaisen tuntuisia, Sara sanoo.

4. Keskity oleelliseen

Oleellinen tarkoittaa tässä yhteydessä asioita, jotka tuntuvat sinusta kiehtovilta ja kutsuvilta. Asioita, joista puhuessasi sydämesi alkaa lyödä nopeammin ja silmäsi loistavat. Nuo asiat ovat sinun kutsumuksesi. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa elää. Saamme kaikki valita oman tapamme. Kun uskallamme luopua siitä, mikä ei enää innosta tai palvele meitä, luomme tilaa itsemme kokoiselle elämälle: työlle, harrastuksille, ihmissuhteille ja muille asioille, jotka tuntuvat meistä tärkeiltä ja merkityksellisiltä.

5. Rakasta enemmän

Mitä vain. Isosti ja vimmalla. Rakastaessamme tulemme itsemme kokoisiksi. Olemme täysillä elossa.

Vinkit antoi Hyvän elämän anatomia -kirjan toinen kirjoittaja Sara Karlsson.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi