Syö näitä ruokia päivittäin – saat täydellisen ihon luonnollisesti

Syö näitä ruokia päivittäin – saat täydellisen ihon luonnollisesti
Hyvän ja luonnonmukaisen ihon salaisuus saattaa löytyä jääkaapistasi – kokeile näitä 10 raaka-ainetta!
Julkaistu 27.1.2016

1. Punainen paprika

Punaiset paprikat ovat herkullisia vihanneksia, joita voi syödä raakanakin.

Yksi punainen paprika sisältää yli 100 prosenttia päivittäisestä C-vitamiinin tarpeesta. Lisäksi siinä on runsaasti hyviä kuituja ja B6-vitamiinia.

Ihoa hellivät paprikan sisältämät karotenoidit, jotka ehkäisevät ryppyjen syntymistä ja lisäävät ihon pintaverenkiertoa. Karotenoidit ovat myös oiva ase aknea vastaan.

Kokonainen paprika sisältää vain noin 30 kilokaloria. Lisäksi sen mukava rapea rakenne saa aivosoluissa aikaan miellyttävän tyydytyksen tunteen. Sen korkea kuitupitoisuus pitää nälän etäällä pitkään ja pienin kalorein. Ja ihosi on virheetön!

2. Tumma suklaa

Suklaan sanotaan usein aiheuttavan finnejä. Tumma suklaa on kuitenkin tulvillaan hyviä antioksidantteja, rasvahappoja ja flavonoleja, jotka lisäävät ihon hehkua.

Antioksidantit puolestaan suojelevat ihoa auringon haitoilta ja kaakao rentouttaa valtimoita, mikä voimistaa verenkiertoa ja siten parantaa ihoa.

Kaakaojauhe tai raakakaakao ovat vähärasvaisia vaihtoehtoja. Ja jos suklaansa nauttii patukkana, kannattaa valita sellainen vaihtoehto, jossa kaakaon osuus on vähintään 80 prosenttia. Näin välttää turhat maitotuotteet ja sokerit, joita tavalliset suklaapatukat ovat tulvillaan.

3. Lohi

Lohi sisältää runsaasti D-vitamiinia, joka hoitaa niin sydäntä, luita, paksusuolta kuin aivojakin. Niinpä se ehkäisee paksusuolen syöpää, luukatoa, sydänsairauksia sekä masennusta ja stressiä.

Lohen sisältämät omega-3-rasvahapot taistelevat ahkerasti tulehduksia, ryppyjä ja aknea vastaan. Nämä rasvahapot pitävät ihon kosteutettuna niin sisältä kuin ulkoakin. Tämä pätee myös hiuspohjaan, joka terveenä ollessaan vahvistaa hiuksia.

4. Kookosöljy

Kookosöljy on yksi parhaimmista tyydyttyneen rasvan lähteistä, sillä peräti 90 prosenttia sen sisältämistä kaloreista on tyydyttynyttä rasvaa.

Se sisältää lauriinihappoa, jolla on bakteereja ja viruksia tuhoavia tai niiden lisääntymistä estäviä vaikutuksia. Niinpä virukset, tulehdukset, infektiot ja akne saavat kookosöljyltä kipakan potkun takamukselle.

Kookosöljyssä on lisäksi runsaasti hyviä rasvahappoja ja E-vitamiinia, jotka pitävät huolta ihon kosteudesta ja siten ehkäisevät ryppyjä.

5. Vihreä tee

Vihreä tee on loistava antioksidanttien ja teaniinin lähde. Teaniini on aminohappo, joka vähentää henkistä ja fyysistä stressiä sekä kohentaa mielialaa.

Kuumasta teestä vapautuu katekiinia, joka on ihoa hellivä antioksidantti. Sillä on joidenkin tutkimusten mukaan myös syöpää ja tulehduksia estäviä vaikutuksia sekä aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ominaisuuksia.

Hyvin suurina annoksina katekiini voi kuitenkin olla maksalle haitallista, joten teen juominen kannattaa pitää muutamassa kupposellisessa.

6. Pinaatti

Pinaatti on täynnä hyviä ravinteita ja sen pitäisikin ehdottomasti kuulua jokapäiväiseen ruokavalioon.

Pinaatti laittaa kuntoon rauta-, foolihappo-, kuitu- ja magnesiumtasot sekä E-, A- ja C-vitamiinien tarpeet.

Vitamiinit ovat erityisen hyviä iholle ja pitävät huolta siitä aina sisältä lähtien.

7. Siemenet

Chia-siemenet, hampunsiemenet, auringonkukansiemenet, kurpitsansiemenet ja pellavansiemenet ovat kaikki iholle loistavia valintoja.

Kurpitsan- ja auringonkukansiemenissä on runsaasti seleeniä, magnesiumia, proteiinia ja E-vitamiinia. Seleeni ja proteiini pitävät rypyt loitolla ja E-vitamiini kosteuttaa ihoa. Magnesium puolestaan alentaa stressitasoja.

Pellavan- ja hampunsiemenien sisältämät omega-3-rasvahapot taistelevat aknea ja ryppyjä vastaan.

Siemenillä voi herkutella esimerkiksi salaateissa, puuroissa ja jogurteissa.

8. Selleri

Selleri on lähes yhtä aliarvostettu kuin pinaatti. Se on kuitenkin tulvillaan K-vitamiinia, joka kohentaa verenkiertoa ja pienentää korkean verenpaineen riskiä. Tämä puolestaan alentaa stressiä, joka näkyy kauniina ihona.

Selleri estää nestehukkaa, sillä se sisältää natriumia, kaliumia ja vettä. Ja jos keho kärsii kuivuudesta, se näkyy ihossa halkeiluna ja ryppyinä.

Selleriä kannattaa siis ehdottomasti rouskuttaa joka päivä!

9. Papaija

Papaijassa ei ole ollenkaan kolesterolia, se on hyvin vähäkalorinen ja vieläpä loistava ruoansulatukselle. Sitä painoaan tarkkaileva ja ihostaan huolestunut voikin huoletta syödä päivittäin.

Papaija sisältää runsaasti vitamiineja, erityisesti C- ja E-vitamiineja sekä beetakaroteenia. Ne suojaavat ihoa niin tulehduksilta kuin auringon aiheuttamilta vahingoiltakin.

10. Porkkana

Porkkana vahvistaa laulun mukaan hampaita ja saman se tekee ihollekin.

Porkkanan sisältämä A-vitamiini on oikea ihon supersankari. Se hidastaa niin ihosyöpäsolujen kuin ihon uloimman pinnan solujen tuotantoa. Juuri tässä osassa ihoa liiallinen talirauhasten määrä tukkii ihohuokosia ja aiheuttaa ihon huonontumista.

Kommentoi »