Kauneus ja Terveys

Stressi kuriin tietoisuustaidoilla

Stressi kuriin tietoisuustaidoilla
Tietoinen läsnäolo ja tietoisuustaidot ovat tulleet jäädäkseen. Tietoisuustaitojen ja tietoisen läsnäolon ytimessä on kuitenkin kaikki se, mikä puhuu jatkuvasti muuttuvia ja nopeutuvia trendejä vastaan, olipa kyse muodista tai painonhallinnasta.
Julkaistu: 14.3.2014

Tietoinen läsnäolo ei meikkaa eikä feikkaa

Tietoinen läsnäolo avaa stressin kielteiset ja myönteiset vaikutukset tavalla, joka ei jätä mitään epäselväksi. Siinä tunteessa ei varmasti ole myöskään mitään epäselvää, kun siirtyy dieetiltä toiselle, kokee ylityöstressin kielteiset vaikutukset kerta toisensa jälkeen, tai kokee erehtymättömästi omien voimavarojen lisääntymisen, kun viimeinkin tekee jotakin sellaista, mikä todella tuntuu ja on itselle oikein.

Tietoisessa läsnäolossa ei ole mitään feikkiä. Se on paljasta, raakaa ja läpinäkyvää. Tietoisuustaidot eivät kumarra mitään ulkoista trendivoimaa tai villitystä. Tietoisuustaito on itsensä täyden kunnioituksen harjoittamisen muoto, pukipa päällensä viimeistä huutoa olevan vaatteen tai ei. Monille se voi olla pelottavaa, mutta kysymys kuuluu: miksi aito, muuntelematon sinä, ei olisi kaunis? 

Miksi muuntelematon sinä olisi alunperinkään jotakin sellaista, jota pitäisi millään tavalla muuttaa, peittää tai piilottaa? Ja miksi aidon, kauniin sinän koskaan pitäisi uskoa jonkun toisen mielipide siitä, että et olisi joka tavalla jo täydellinen – kehittyvä, muuttuva ja erilainen kyllä – niin että sinun pitäisi kokea oloasi millään tavalla huonoksi siitä, kuka olet?

Tietoisuustaidot kielteisen stressin poistajana

Tietoisuustaidot tuovat esille paljaan todellisuuden sinusta. Siksi se lopulta tehoaa lähtemättömästi kielteiseen stressiin. Itsestäsi tietoisena et ajattele, tunne tai tee enää mitään sellaista, mitä et haluaisi pienen lapsenkaan kokevan.

Pakko, esimerkiksi, on suurelta osin pelkoa. Tietoisuus itsestä ei voi koskaan perustua pelkoon, vaan luottamukseen. Lopulta, ymmärtäessäsi koko vahvuutesi, kauneutesi laajuuden tiedostaessasi, koet itseäsi kohtaan aitoa rakkautta. Tietoisuus on ytimeltään rakkautta, koska se hyväksyy sinusta kaiken, mitään poisjättämättä. Aina ja varauksetta. 

Tietoinen läsnäolo tavaksi

Kielteisen stressin laajat vaikutukset ja tuomitsemisen kulttuuri, ovat pelosta ja pakosta johtuen hyvin arkipäiväistä. Sinun tietoisuutesi ja tietoisuustaitojesi tason ylläpitäminen arjessa on avain tämän kulttuurin lopulliseen muuttamiseen paremmaksi. Itseasiassa sinä olet avain.

Omalla tietoisuudellasi olet esimerkki meille kaikille muille. Aivan niin kuin ne ovat olleet esimerkkinä meille, joilta tietoisuuden puutteen olemme itse oppineet. Kun huomaat oppimisen ketjun itsessäsi ilman syyllistämistä, pelkoa tai kielteistä stressiä, olet tietoisuustaitojen ytimessä, omassa rakkaudessasi, pelottomana ja vahvana juuri sellaisena kuin sinä aidoimmillasi olet.

Ja koska olet päättänyt itse valita oman tapasi toteuttaa itseäsi, olet esimerkki, ja siksi lopulta  samanlaisten ihmisten ympäröimä. He tekevät samoin, esimerkkiäsi seuraten, omalla yksilöllisellä ja ainutlaatuisella tavallaan, olla oma hyväksytty ja kaunis itsensä. Juuri niin kuin sinäkin.

Kirjoittaja on filosofi ja  LCF Life Coach.

Kommentoi »