Terveys
Voi Hyvin

"Siunattu kipu auttaa muutoksessa"

"Siunattu kipu auttaa muutoksessa"

Lääkäri Antti Heikkilän mielestä kipu patistaa meitä tutkimaan elämän solmukohtia.
Teksti Hanna Hyväri
Kuvat Pia Inberg
Mainos

Lääkäri Antti Heikkilä ei pidä vastoinkäymisiä ollenkaan huonona asiana. Usein ne toimivat herättäjinä, jotka johdattavat elämän paremmille raiteille.

– Jos jokin asia tuntuu pahalta, niin kannattaisi miettiä, miksi se tuntuu pahalta, eikä pyrkiä pois siitä. Kivun kautta kohtaat oman elämäsi solmukohtia.

Vastaanotollaan Heikkilä puhuu mielellään ihmisten kanssa. Hän saattaa sanoa potilaalleen, että olet menettänyt yhteyden sieluusi. Kipeänä ihminen on vastaanottavainen.

– Ja ymmärtää paremmin. Sanonkin siunattu kipu, se on kuin potku persuuksille, että muutut. Alat miettiä itseäsi, ettei tarvitse jotain syöpää kehittää. Teemme kaikki läpi elämän matkaa kohti sieluamme, kohti sitä aidointa itseämme.

Ruoka on elämän tärkein asia hengittämisen jälkeen, Heikkilä sanoo. Nykyään hän uskoo, että lähes kaikki sairaudet olisivat hoidettavissa ilman lääkkeitä oikealla ravinnolla.

Tämän takia Heikkilää on myös arvosteltu ja kritisoitu. Hän kapinoi voimakkaasti lääke- ja ruokateollisuutta vastaan. Monet ravitsemustutkimukset eivät ole hänen mielestään tiedettä vaan politiikkaa ja tällä politiikalla suuryritykset tekevät rahaa.

Heikkilä näkee liki kaikkien sairauksien takana yhden syyn, insuliiniresistenssin, joka hiipii hiljaa elimistöön. Siitä sikiävät hänen mukaansa niin sydäntaudit, diabetekset kuin syövätkin.

Lue koko juttu uudesta Voi hyvin -lehdestä 7/2018

Julkaistu: 30.8.2018