Kauneus ja Terveys

Sinkku, näin saat hyvää seksiä

Sinkku, näin saat hyvää seksiä
Sinkullakin voi olla hyvä seksielämä, jos näkee vähän vaivaa. Näillä viidellä askeleella olet jo pitkällä.
Julkaistu: 14.4.2016

1. Ole kiinnostunut omasta seksuaalisuudestasi

Kiinnostus on edellytys seksuaaliselle hyvinvoinnille. Tiedämme jo paljon esimerkiksi toimivan seksuaalisuuden merkityksestä kokonaisterveyden edistäjänä. Seksi muun muassa laskee stressitasoa, parantaa unen laatua ja vastustuskykyä, lievittää kipua ja edistää psyykkistä terveyttä, monien muiden merkitystensä ohella.

2. Opettele, mistä pidät

On tärkeää oppia tunnistamaan, mistä pitää ja mikä ei itselle sovi. Koska seksuaalisuus ei toteudu pelkästään seksissä, on hyvä olla monella tapaa tietoinen omista kiinnostuksen ja mielihyvän lähteistä. Kuvataiteet, kirjallisuus, musiikki ja tanssi edistävät luovuuden toteutumista ja toimivat nautinnon ja elämysten lähteinä, myös seksuaalisuudessa.

Itsensä hyväily ja helliminen edistävät itsetuntemusta ja itsensä arvostamista.

Hyvää luettavaa ovat esimerkiksi Maaret Kallion ja Taru Jussilan kirja Syvyyttä seksiin, kohti elävämpää seksuaalisuutta ja Thomas Mooren kirja Seksin sielu.

3. Opettele kertomaan, mitä haluat

Kun on tunnistanut omia arvojaan ja asenteitaan, omia mielihyvän ja seksuaalisen kiinnostuksen kohteita ja tapoja, on aiempaa helpompi ilmaista toiveitaan ja tahtoaan myös seksissä. Itsekunnioitus suojelee pettymyksiltä.

4. Valitse hyviä seksikumppaneita

Suurin osa ihmisistä pyrkii löytämään pysyvämpiä ihmissuhteita, ei pelkästään seksikumppaneita. On hyvä olla tietoinen siitä, mitä kohti on pyrkimässä ja pitää kiinni toiveistaan ja haaveistaan myös ihmissuhteissa.

On hyväksi ryhtyä suhteisiin, joissa kiinnostus ja vetovoima ovat molemminpuolisia.

5. Huolehdi ehkäisystä

Kondomi on satunnaisten suhteiden helppo ja neutraali ehkäisymenetelmä.

Asiantuntijana psykoterapeutti ja seksologi Päivi Minkkinen

Lue myös:

Kommentoi »