Kauneus ja Terveys

Voiko seksisuhde muuttua vakavaksi?

Anne Karilahti
Julkaistu: 12.1.2009

Kysymys:

Miespuolinen työkaverini alkoi jokin aika sitten ilmaista mielenkiintoaan minuun. Pidän hänestä, mutta koska hän oli naimisissa, en ollut koskaan ajatellut häntä ”siinä” mielessä. Mies kertoi, että vaimon sairauden takia heillä ei ollut ollut pitkään aikaan seksielämää. Mies kysyi suoraan, olisinko valmis pelkkään seksisuhteeseen hänen kanssaan.Erottuani miesystävästäni aloimme työkaverini kanssa tapailla seksin merkeissä. Mies sanoi moneen kertaan, että häntä vaivasi, että hän ehti viettää luonani niin vähän aikaa.Nyt tilanne on muuttunut niin, että meillä olisi ehkä mahdollisuus yhteiseen tulevaisuuteen. Olen kuitenkin tunteitteni kanssa hukassa. Haluanko jatkaa suhdetta, vai olisiko otettava aikalisä? Odotanko, miten tilanne kehittyy, vai otanko asian puheeksi? En halua painostaa häntä, mutta ajatuksissani velloo epävarmuus. Toisaalta haluan säilyttää itsenäisen elämäni.
Näytä vastaus

Vastaus:

Suhteenne taustalla on paljon asioita, jotka mutkistavat tilannettanne. Teillä ei ole kuitenkaan mitään sellaista, mikä ei olisi ratkaistavissa.Ihmissuhdeasioissa on hyvä tutustua itseensä ja siihen, mitä haluaa. Sinun on ensin hyvä tehdä itsellesi selväksi, onko suhde sellainen, jota oikeasti haluat. Vasta tämän jälkeen asia kannattaa ottaa esille kumppanin kanssa ja selvittää tilanne ajan tasalle.Toimivan suhteen kannalta on tärkeää, että molemmat osapuolet ovat samaa mieltä suhteen laadusta. Asiaa ei kannata jättää pelkkien arvailujen varaan, vaan tilanne on parasta selvittää puhumalla. On myös hyvä pohtia, onko itse sinut suhteen menneisyyden kanssa. Armollisuus itseä kohtaan on joskus paikallaan. Mahdollisella kumppanillasi on myös paljon mietittävää asioissaan, ja juttujen työstäminen vaatii aikaa.Säilytä kärsivällisyytesi. Odottavan aika on joskus piinallista, ja silloin on hyvä ottaa vastuu omasta elämästään ja omasta hyvinvoinnistaan. Pohdi, millaisista asioista hyvä olo ja ilo elämääsi kumpuavat. Mihin lopputulokseen sitten ikinä päädyttekään, tärkeintä on, että olette molemmat siihen tyytyväisiä!

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.