Kauneus ja Terveys

Miten nauttia sinkkuseksistä?

Seksuaali-, parisuhde- ja perheterapeutti

Sinikka Savander
Julkaistu: 6.5.2007

Kysymys:

Olen 35-vuotias nainen ja elellyt viimeiset neljä vuotta sinkkuna. Takana on usean vuoden parisuhde, jonka yksi kariutumisen syy oli seksin vähyys: minä halusin aina enemmän kuin mieheni. Jouduin tuolloin usein kokemaan haluni “vääriksi”.
Minulla on ollut viime vuosien aikana muutama lyhyt seksisuhde. Nämä pikasuhteet kuitenkin aiheuttavat minulle aina huonon omantunnon, tuntuu kuin tekisin jotain väärää. Näin silloinkin, kun molemmat osapuolet tietävät, missä mennään, ja haluavat samaa.
Tunnen itseni näissä lyhyissä suhteissa huonoksi naiseksi, jotenkin likaiseksi. Järjellä ajatellen minulla on oikeus nauttia sinkkuseksistä, kun en loukkaa ketään. Miksi en silti pysty vapautumaan ja keskittymään nautintoon? Mikä neuvoksi?
Näytä vastaus

Vastaus:

Yksin elämisen taito olisikin hyvä oppia ennen vakituista suhdetta. Sinulla vaikuttaa olevan siitä arvokasta kokemusta, kuten parisuhteestakin. Tiedät näiden kahden elämisen tavan erot, murheet ja ilot. Seksuaalielämän tarve on ihmisillä hyvin erilainen, seksin määrää ja sen toteutumista on syytä kuunnella, vain itse tietää, mikä riittää. Ei ole oikeata tai väärää halua, vaan joissakin parisuhteissa halut eivät kohtaa.
Vaikka seksielämä ei olekaan parisuhteen tärkein elementti, sen puute tuo suhteeseen säröjä. Kun seksi lisää hyvinvointiasi ja tunnet saavasi siitä energiaa, niin silloin voit sitä itsellesi toivoa.
Oletkohan jo tarpeeksi kokenut pikasuhteita, joissa omat läheisyyden tarpeesi ovat saattaneet jäädä toteutumatta? Seksin harrastaminen ei aina merkitse läheisyyttä ja läsnäoloa. Ilmeisesti seksikokemuksesi ovat muuttuneet suorituskeskeiseksi, ja tunnet olevasi enemmän objekti kuin rakastettu, ihailtu nainen. Joillekin miehille seksi sinkun kanssa on vapauttavaa, kun ei tarvitse sen enempää kantaa huolta elämän jatkosuunnitelmista. Siksipä juuri et kykene heittäytymään nautintoon, koska et arvosta omaa itseäsi.
Nautinnollinen läsnä oleva rakastelu on mahdollista, kun on vapaa kaikista esteistä, kuten häpeästä. Vaikket loukkaisi ketään muuta, loukkaat kuitenkin itseäsi, jos toteutat vain seksuaaliset tarpeesi ja ohitat läheisyydenkaipuusi. Seksuaalisuus on ihmisen ydin, seksissä paljastaa itsestään hyvin herkkiä ja haavoittuvia puolia. Tilapäiset suhteet voivat joskus myös satuttaa, joten varjele tunne-elämäsi eheyttä!
Kirjeesi perusteella tiedän sinusta hyvin vähän, mutta kuvittelen, että olet jo saattanut saada tarpeeksesi yhden illan suhteista, siis aikansa kutakin. Huolehdi myös siitä, ettet miellytä miehiä seksillä saadaksesi rakkautta.
Keskity seksin sijasta enemmän läheisyyden ja turvallisuuden ilmapiiriin, jolloin tunnet olevasi kunnioitettu ihmisenä ja naisena. Toivottavasti näiden seksikokemustesi jälkeen olet vielä paremmin tietoinen sinkkunaisen seksistä ja omista tarpeistasi.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.