Kauneus & Terveys

Parhaat iskuvinkit naisille

Miten on järkevä pukeutua? Kannattaako harrastaa seksiä heti vai odottaa? Dosentti Markus J. Rantala antaa parhaat iskuvinkit naisille evoluutiopsykologian ja -biologian näkökulmasta.
Kuvat Thinkstock

Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa tutkijat värväsivät kauniita näyttelijöitä lähestymään vastakkaisen sukupuolen edustajia yliopistokampuksella esittämään samat kysymykset sekä miehille ja naisille. Kysymykset olivat: Lähtisitkö kanssani treffeille? Lähtisitko asunnolleni? Lähtisitkö harrastamaan kanssani seksiä?

Sekä miehistä että naisista noin puolet oli valmiita lähtemään treffeille kauniin näyttelijän kanssa. Miehistä 70 prosenttia oli valmis lähtemään asunnolle ja 80 prosenttia oli valmis harrastamaan seksiä samantien. 20 prosentin sisään mahtui miehiä, jotka muun muassa pyytelivät anteeksi, että eivät juuri nyt kiireisen menon vuoksi ehdi petipuuhiin. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että osa miehistä oli homoseksuaaleja.

Naisilla luvut olivat kovin erilaiset. Puolet oli valmiita lähtemään treffeille komean miehen kanssa. 10 prosenttia oli valmis lähtemään kysyjän asunnolle ja yksikään ei ollut valmis seksiin samantien.

Naisen ja miehen parinvalinnassa on eroa

Evoluutiobiologian dosentti Markus J. Rantala kertoo tästä Yhdysvalloissa 80-luvun lopulla tehdystä tutkimuksesta kuvatakseen miehen ja naisen lisääntymiskäyttäytymisen eroavaisuuksia. Kysyntä ja tarjonta ei kohtaa miesten ja naisten välillä seksuaalisten halujen suhteen.

– Potentiaalisia miehiä, jotka ovat valmiita harrastamaan pelkästään seksiä naisen kanssa, on paljon. Naisten ei tarvitsekaan usein olla huolissaan siitä, ettei heistä seksuaalisesti kiinnostuneita miehiä ole, vaan naisilla ongelmana on yleensä löytää riittävän hyvätasoinen mies, joka olisi valmis muuhunkin kuin pelkkään seksiin, dosentti selittää.

Etsittäessä miestä pitkäkestoiseen suhteeseen, kannattaa tietää muutama perusfakta evoluutiopsykologiasta ja -biologiasta.

10 vinkkiä!

Rantala antaa parhaat iskuvinkit naisille evoluutiopsykologian ja -biologian näkökulmasta:

1  Älä pukeudu liian seksikkäästi

– Jos nainen etsii pitkäkestoista suhdetta, ei kannata pukeutua liian paljastavasti tai käyttäytyä tyrkyn tavoin. Kannattaa ennemmin antaa viitteitä uskollisuudesta, koska pitkäaikaisen kumppanin valinnassa mies haluaa olla mahdollisimman varma, että jälkeläiset ovat omia.

2  Älä harrasta seksiä ensimmäisillä treffeillä

– Mies ihastuu todennäköisemmin, kun sänkyyn päädytään hitaasti. Jos nainen on liian aulis seksiin, pelkona on, että hän on sitä muidenkin miesten kanssa. Tällöin miehen näkökulmasta pelkona on jälleen joutua huolehtimaan toisen jälkeläisistä. Ensimmäisen seksikerran viivästyttäminen myös karsii kumppaniehdokkaista nopeasti pois ne, jotka haluavat vain seksiä, joten hidas eteneminen myös säästää monelta sydänsurulta.

3  Lopeta tupakointi

– Tupakointi laskee naisen seksuaalista puoleensavetävyyttä. Tupakointi muuttaa vartaloa miesmäisemmäksi ja heikentää hiusten sekä ihon hyvinvointia. Nämä ovat tärkeitä merkkejä naisen hedelmällisyydestä, joita mies tiedostamattaankin havainnoi naisen seurassa.

4  Vähennä alkoholinkäyttöä

– Alkoholi hidastaa mieshormoni testosteronin hajoamista eli lisää testosteronitasoa. Siitä kärsivät muun muassa iho ja hiukset, koska naisen puoleensavetävät piirteet ovat naishormoni estrogeenin aikaansaamia.

5  Eroon stressistä

– Stressi lihottaa ja näkyy hiuksissa sekä ihossa. Visuaalisuus on tärkeää; nimenomaan se, että terveys näkyy, koska terveys viestii hyvästä lisääntymisarvosta.

6  Harrasta liikuntaa

– Liikunta auttaa muun muassa stressiä pysymään loitolla ja saa ihmisen näyttämään hyvinvoivalta. Kumppanin etsinnän näkökulmasta ei kuitenkaan kannata kasvattaa lihaksia, vaan polttaa rasvaa keskivartalosta. Naisen lihaksikkuus nimittäin vähentää puoleensavetävyyttä heteromiesten silmissä. Lihasten suuri määrä lisää myös testosteronitasoa.

7  Kasvata pitkät hiukset

– Pitkät ja hyväkuntoiset hiukset ovat maailmanlaajuisesti puoleensavetävä ominaisuus. Pitkät terveet hiukset kertovat korkeasta estrogeenitasosta. Korkea estrogeenitaso on merkki hedelmällisyydestä.

8  Vältä hajuvesipilveä

– Jokaisen oma ominaistuoksu toimii tärkeänä viestinviejänä parin valinnassa, ei siis kannata peittää tuoksujaan hajuvesipilven alle.

9  Unohda mustasukkaisuus

– Harkitsetko potentiaalisen kumppanin huomion kiinnittämistä tekemällä hänet mustasukkaiseksi? Unohda heti! Miehen kokema mustasukkaisuus laskee hänen mielenkiintoaan pitkäkestoista suhdetta ajatellen. Mies haluaa ennemmin olla varma, että kumppani on kiinnostunut vain hänestä.

10 Pidä huolta hygieniastasi

– Pahan hajuinen hengitys on tehokas tapa karkottaa potentiaalinen kumppanin loppumetreillä. Myös säärikarvoilla ja kainalokarvoilla saa puoleensavetävyyttä laskettua miehen silmissä.

Asiantuntijana evoluutiobiologian dosentti Markus J. Rantala.

Lue myös:

Julkaistu: 4.4.2012
Kommentoi »