Terve.fi

Paljonko täytyy kävellä, että laihtuu?

Paljonko täytyy kävellä, että laihtuu?
Julkaistu: 30.10.2012

Mutta paljonko täytyy kävellä, että teho alkaa näkyä myös peilistä? Sharecare.com -sivuston asiantuntijat antavat vastauksen tähän kiperään kysymykseen.

Kävely alkaa näkyä puntarissa, kun kävelyä tulee joka päivälle 30 – 60 minuuttia. Tunnin mittainen lenkki vastaa noin 10 000 askelta. Tunnin mittainen reipas kävelylenkki vaihtelevassa maastossa kuluttaa noin 300 – 500 kilokaloria, mikä alkaa näkyä laihtumisessa, jos kävelylenkin tekee päivittäin.

Jokaisen painonpudottajan olisi hyvä selvittää oma perusaineenvaihduntansa, tarkemmin oma energiankulutuksensa määrä ilman liikuntaa. Kun se on selvillä, voi laskea, paljonko liikuntaa täytyy harrastaa tehokkaan painonpudotuksen eteen. Yhden kilon laihtuminen vastaa noin 7000 kilokalorin vajetta. Laihtuminen on siis periaatteessa yksinkertaista matematiikkaa.

Sopiva laihdutustahti olisi esimerkiksi vähentää päivittäisestä kulutuksesta 500 kilokaloria. Tämä onnistuu ruokavaliota keventämällä ja vähintään puolen tunnin mittaisella päivittäisellä kävelylenkillä. Esimerkiksi jos ruokavaliotaan keventää 200 kilokalorilla ja energiankulutusta kasvattaa 300 kilokalorilla, teho on jo saavutettu.

Puolen tunnin kävelylenkki vähintään viisi kertaa viikossa on myös hyvä tapa aloittaa painonpudotus kävelyn avulla. Lenkin ei välttämättä tarvitse olla yhtenäinen, vaan päivittäisen liikunta-annoksensa voi jakaa vaikkapa kymmenen minuutin pätkiin.

Lue lisää:

3 kommenttia