Treeni ja ravinto

Korjaa ruokavaliosi 7 päivässä näillä pikkukikoilla!

Muuta yksi asia päivässä, niin viikon päästä olet jo päässyt paljon eteenpäin!

16.10.2012 Terve.fi

1. päivä

Lisää ruokavalioosi täysjyvää. Vaihda pasta ja riisi tummaan versioon, jätä vehnäleivät pois ja valitse tilalle täysjyväleipää. Lue tuoteselosteista, paljonko käyttämissäsi ruoka-aineissa on täysjyvää. Täysjyvä on parempi kuiduiltaan ja ravintoarvoiltaan kuin vehnä.

2. päivä

Ujuta ruokavalioosi kasviksia ja hedelmiä. Kasvikunnan tuotteiden tulisi täyttää puolet lautasestasi joka aterialla. Kasviksia on helppo keittää ja salaattia pilkkoa mukaan aterioille. Älä unohda myöskään smoothieita ja esimerkiksi marjoja.

3. päivä

Kiinnitä huomiosi proteiiniin. Proteiinia saa monesta eri lähteestä, lihasta, kalasta, kananmunista, pavuista ja herneistä, soijasta, pähkinöistä ja siemenistä. Eri aineista lisäämällä ruokavalioon saa helposti monipuolisia valkuaisaineita.

4. päivä

Vaihda maitotuotteet rasvattomiin. Maitotuotteissa on sama määrä kalsiumia ja ravintoaineita rasvaprosentista riippumatta.

5. päivä

Vähennä suolan määrää. Useimmat kuluttavat liikaa suolaa ruokavaliossa. Opettele käyttämään eri mausteita, jotka eivät sisällä suolaa. Tarkkaile einesten ja muiden valmistuotteiden suolamäärää tuoteselosteista. Jätä suolasirotin pois ruokapöydästä. Suolattomaan makuun tottuu parissa viikossa.

6. päivä

Valitse ruokaöljy oikein. Öljystä saa tärkeitä rasvahappoja, mutta öljyn laadulla on silti merkitystä. Tarkkaile myös öljyn määrää: ruokalusikallisessa ruokaöljyä on noin 120 kilokaloria.

7. päivä

Syö enemmän kalaa. Suositus on kaksi kala-ateriaa viikossa. Jos ruokavaliosi ei sisällä riittävästi kalaa, syö omega 3 -valmisteita.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi