Nämä 5 meikkaustapaa voivat vahingoittaa terveyttäsi

Nämä 5 meikkaustapaa voivat vahingoittaa terveyttäsi
Meikkaaminen on tuttua monelle naiselle, ja useimmat ovat kehittäneet itselleen tietyn meikkausrutiinin, jota noudatetaan orjallisesti. Tietyt meikkaustottumukset saattavat kuitenkin olla haitaksi terveydelle.
Julkaistu 26.1.2016

Women´s Health Magazine kokosi listan asioista, joita jokaisen meikkiä käyttävän naisen kannattaisi välttää.

1. Meikkien jakaminen ystävän kanssa

Ystävän kanssa voi jakaa vaatteet ja korut, joten miksei sitten meikkejäkin? Samojen meikkien käyttäminen voi kuitenkin pahimmillaan aiheuttaa virusinfektioita esimerkiksi silmiin ja suun alueelle.

2. Vanhentuneiden meikkien käyttö

Viimeiset käyttöpäivät merkitään pakkauksiin hyvästä syystä, mutta ihmiset eivät hankkiudu vanhentuneista meikeistä eroon, vaikka pitäisi. Vanhentunut meikki voi aiheuttaa infektion tai ärsyttää ihoa, sillä vanhentuneisiin tuotteisiin voi alkaa kasvaa bakteereja.

Monissa tuotteissa on symboli, joka kertoo, kuinka kauan sitä voi käyttää avaamisen jälkeen. Ripsivärien ja kajaalien käyttöikä on yleensä lyhempi kuin muilla meikeillä, ja asiantuntijat suosittelevatkin hankkiutumaan näistä eroon kolme kuukautta avaamisen jälkeen.

3. Nukkuminen meikit naamassa

Meikkien peseminen illalla voi tuntua ylitsepääsemättömältä hommalta, jos on kovin väsynyt, mutta säännöllinen meikit naamassa nukkuminen saattaa aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia iholle ja silmille. Kun yön aikana kääntyilee, meikkiä saattaa joutua silmiin, ja tuloksena voi olla silmätulehdus. Iholle jäänyt meikki myös tukkii ihohuokoset.

4. Ripsienpidennykset

Joissakin ripsiliimoissa on formaldehydiä, joka voi ärsyttää silmiä. Jos liima levitetään huolimattomasti, ripset saattavat haurastua ja murtua.

Tästä huolimatta ripsien pidennysten ottaminen voi olla täysin turvallista, kunhan ne laitetaan oikein ja niitä huolletaan hyvin. Älä siis käytä pidennyksiä liian pitkään ja laitata ne sellaisessa paikassa, jossa tiedät laittajan osaavan hommansa.

5. Rajauskynän laittaminen  sisäluomelle

Silmissä on niille kuuluva luonnollinen bakteerikanta, mutta rajauskynän laittaminen sisäluomelle saattaa tuoda silmään vieraita bakteereja. Jos siis haluat välttää tulehduksia ja tukkeutuneita öljyrauhasia, vältä meikin laittamista silmään.

Lue myös:

Kommentoi »