Kauneus & Terveys

Näin saat hyvät ripsienpidennykset


Haaveissa hyvät pidennykset? Totta kai! Ensin pitää vain tunnistaa hyvä tekijä.
Kuvat A-lehdet, Riikka Kantinkoski

Ripsienpidennykset voit hankkia, vaikka uisit merivedessä, treenaisit hikiliikuntaa, käyttäisit piilolinssejä tai kärsisit lievästä atooppisesta ihottumasta. Valitse kuitenkin tarkkaan se, kenellä ripset laitatat.

1 Katsele ja tutki ripsiä etukäteen. Miltä juuri sinä haluat näyttää? Ei ole pakko ottaa samanlaisia pidennyksiä kuin kaverilla. Kun olet valitsemassa tekijää, katso millaiset ripset hänellä itsellään ja/tai hänen asiakkaillaan on. Haluatko samanlaiset? Jos et, mene toisenlaiselle ripsienpidentäjälle.

2 Valitse pätevä tekijä. Kuka tahansa voi käydä pikakurssin ja alkaa tehdä pidennyksiä vaikka kotonaan. Harmeja välttääksesi valitse kauneudenhoitoalan ammattilainen, kuten kosmetologi. Ammattilaisen laittamana ripsien teko ei tunnu kivuliaalta.Jos ripset maksavat vain muutaman kympin, hälytyskellojen pitäisi soida. Ammattilainen laskuttaa ensimmäisestä ripsienlaitosta noin sata euroa, kerran kuukaudessa tehdystä huollosta vähemmän.

3 Teetä ärsytystesti. Aiemmin oli tapana, että ripsienlaittaja teki ihotestin, jossa ripsiliimaa laitettiin hieman otsaan hiusrajaan. Nykyään akrylaattiliimoja ei laiteta enää iholle. Ärsytystesti tehdään niin, että muutamia ripsilisäkkeitä kiinnitetään luonnonripsiin kiinni noin millin päähän ihosta ilman, että liima koskee ihoon. Liiman lisäksi ärsytystä voivat aiheuttaa myös kuidut ja niiden väriaineet. 

4 Kysy rohkeasti. Ammattilainen osaa tulkita ripsiesi kasvuvaiheen ja kertoo myös, mistä ripsikuidut ja -liima on hankittu ja mitä raaka-aineita ne sisältävät. Kotitekijä voi tilata liiman mistä vain netistä. Useimmat liimat, hyvätkin, tulevat Aasiasta. Silloin varmaa tietoa liiman sisältämistä raaka-aineista ei välttämättä ole. 

5 Huomioi hygieniataso. Ammattilainen suojaa itsensä, sinun ihosi ja on tarkka omasta käsihygieniasta. Hän käyttää usein myös suusuojaa, ja tarkkuuspinsetit ovat huolellisesti desinfioidut. Jos hygienia on huono, riski silmätulehdukseen on. Ammattilainen myös kieltäytyy laittamasta ripsiä, jos kärsit silmätulehduksesta. 

6 Kiinnitä huomio lopputulokseen. Ripsipidennyksiä tai -tuuhennuksia tehdään muutamalla eri tekniikalla. Ohut ripsikuitu liimataan tarkkuuspinseteillä omaan ripseen. Ammattilaisen tekemä lopputulos on aina luonnollinen.  

7 Kuuntele mitä kerrotaan. Ammattilainen opastaa ripsien kotihoidossa. Tärkeää on, että noudatat saamiasi ohjeita, kuten sitä, ettei ripsien laiton jälkeen liiman kuivumisen vuoksi saa hikoilla vuorokauteen.

Asiantuntijana lehtori, kauneudenhoidon vastuuopettaja Susanna Korpinen-Back Stadin ammattiopistosta

Korjaus 21.8. klo 11.05: tarkennettu ihoärsytyskohtaa (kohta 3) sekä liimojen tuontia (kohta 4).

Julkaistu: 9.8.2015