Levitä meikkivoide oikein

Levitä meikkivoide oikein
Valitse sormet, sieni tai sivellin riippuen siitä, haluatko peittävän vai ohuen meikkipohjan. Voit vaihtaa tekniikkaa ihosi kunnon mukaan.
Julkaistu: 21.5.2015

Miten löydän sopivan sävyn?Jos iho punoittaa, valitse punasävyinen meikkivoide. Kellertävää ihoa imartelee keltaiseen taittuva sävy. Tarkoitus on saada väri sulautumaan ihon sävyyn. Paras paikka testata sävyn sopivuutta on leuan kärki.Pidä välineet puhtaana ja tarkista sävy luonnonvalossa

● Sienet keräävät helposti pöpöjä, joten leikkaa säännöllisesti sienen pintaa saksilla. Sivellin on hyvä pestä joka käytön jälkeen, vähintään kerran viikossa.

● Pese siveltimet sivel­timille tarkoitetulla palasaippualla tai Marseille-saippualla. Huuhdo sivellin huolellisesti, purista vesi pois ja kuivata vaakatasossa pyyhkeen päällä.

● Kun etsit sopivaa meikkivoidesävyä, ­pyydä myyjältä näytteitä. Kokeile niitä kotona luonnonvalossa.

● Paras sävy voi löytyä sekoittamalla kahta voidetta. Hanki kesäksi hieman tummempi sävy, jos päivetyt helposti. Voit keventää koostumusta tipalla kasvo- tai BB-voidetta.

● Jos käytät peitevoidetta, levitä se meikkivoiteen päälle. Puuteroi kevyesti tarvittaessa. Kokeile myös: Kirkasta kasvot sekoittamalla meikkivoiteeseen tippa tehoseerumia.

Tapa 1, sormin

Levitä meikki sormin iholle pyörivin liikkein. Aloita keskeltä ja etene kohti reunoja. Käsien lämpö notkistaa voiteen, jolloin se levittyy helposti tasaisesti ja tarvit­taessa erittäin ohuesti. Jos haluat luonnollisen meikin, suosi sormia.

Tapa 2, meikkisienellä

Annostele­ meikkivoidetta kämmenselälle, josta poimit väriä sienellä. Sieni imee paljon voidetta, joten meikkiä ei kannata pursottaa suoraan sienelle. Peittävää jälkeä saat painelevalla liikkeellä.Vetävä liike tekee ohuempaa jälkeä.

Tapa 3, siveltimellä

Poimi meikkivoidetta siveltimeen kämmenselältä pieni määrä kerrallaan. Meikkisivelti­mellä onnistuu niin peittävä kuin kevytkin meikki. Huippuohut meikki syntyy, kun sivelet nopein vedoin. Lisää peittoa saat kerrostamalla voidetta. 

Viimeistele kaikki levitystavat häivytyksellä

Lopeta meikin levitys leuan alla. Häivytä rajat kaulalta ja leuka­linjasta sormin. Tarkista rajaton lopputulos peilistä kallistamalla päätä taakse. Häivytä väri myös hiusrajasta, kulmista ja silmänympärysiholta.

Kommentoi »