Terve.fi

Jos olet tahtomattasi sinkku, tässä 12 mahdollista syytäJos olet tahtomattasi sinkku, tässä 12 mahdollista syytä

Sinkkuudessa ei ole mitään vikaa. Mutta jos et yrityksistä huolimatta ole vielä löytänyt sopivaa kumppania, näistä asioista voi olla kyse.
Teksti Noora Dahmane

Jos haluaisit seurustella mutta et millään löydä sopivaa ihmistä, kannattaa ehkä tutustuta The Best Article Every Day -sivuston listaamiin mahdollisiin syihin.

1. Olet pinnallinen

Jos olet ensitapaamisella arvioinut jo muutamassa sekunnissa toisen ongelma-alueet ja kenkien väärän tyylin, voit pitää itseäsi pinnallisena. Vaikka henkilö olisi kuinka mielenkiintoinen, tulet vääjäämättä löytämään hänestä vikoja. Anna toiselle edes mahdollisuus.

2. Elämässäsi ei ole tilaa kenellekään

Sinkkuudessa on kieltämättä monia hyviä puolia. Voit mennä ja tulla miten haluat. Mitä pidempään on sinkku, sitä todennäköisemmin ihmiselle muodostuu tapoja, joista on vaikea luopua. Toinen ihminen voi tuntua jopa häiriöltä, ja hänen tapoihinsa saattaa olla hankalaa tottua. On tärkeää opetella tekemään kompromisseja ja miettiä, mistä asioista olet valmis luopumaan. Täytyykö kahvikuppien olla aina tietyssä järjestyksessä? Ethän kuitenkaan luovu itsellesi oikeasti tärkeistä asioista.

3. Karkotat potentiaaliset kumppanit epäsiisteydellä

Jos kotisi on kuin pommin jäljiltä, on aika ehkä katsoa peiliin. Miltä paikka näyttää ulkopuolisen silmin? Jos taas saavut treffeille suoraan baarista viinalta haisevana snägäriketsupit rinnuksilla, toiselle ei luultavasti tule olo, että tapaamisenne on sinulle tärkeä.

4. Olet ripustautuva

Jos onnistut saamaan mukavan tyypin puhelinnumeron, ei ole ehkä heti järkevää pommittaa tätä puheluilla tai viesteillä kymmeniä kertoja päivässä. Se voi antaa jopa pelottavan vaikutelman.

Lue myös: Mikä ihmeen "nolla-aika"?

5. Olet liian kiltti

Olet aina avulias, kohtelias ja kiltti. Mutta oletko liiankin alistuva? Jos annat muiden kävellä ylitsesi ja sanot kaikkeen kyllä, vaikka tahtoisit sanoa ei, olet altis kaltoinkohtelulle. Opettele ilmaisemaan rajasi jämäkästi, jolloin toisellekin selviää, ettet ole mikään ovimatto. Jos tämä on liian vaikeaa, kannattaa harkita terapiaa tai muuta keskusteluapua.

6. Olet kontrollifriikki

Pidät siitä, että asiat menevät tismalleen sinun suunnitelmiesi mukaan, etkä halua kuunnella muiden mielipiteitä. Jos hermostut heti, kun menetät kontrollin, on aika ehkä hieman löysätä otetta.

7. Et uskalla puhua kenellekään

Jos sinulla ei ole lainkaan itsevarmuutta etkä yksinkertaisesti uskalla lähestyä ketään, ota sosiaalisempi ystäväsi avuksi. Tarkkaile, miten hän lähestyy kiinnostavia tyyppejä, ja ota opiksesi. Toisaalta jokainen meistä on erilainen, eikä siinä ole mitään pahaa. Jos olet luonteeltasi introvertti, etsi tietoa netistä ja liity vaikka introverttien Facebook-ryhmään.

Lue myös: Vain harva on sinkku ikuisesti

8. Olet itsekäs

Jos ajattelet aina vain itseäsi ja puhut pitkiä monologeja kysymättä toisen kuulumisia, voit olla varma, että saat tehdä sitä vielä pitkään, sillä parisuhdetta tuskin tällä menetelmällä löydät. Yritä laittaa muut itsesi edelle hieman useammin.

9. Olet työnarkomaani

Hieno ura ja päämäärätietoisuus eivät ole huonoja asioita, mutta ne saattavat pilata monta hyvää mahdollisuutta parisuhteeseen. Jos sinulla on jatkuvasti liian vähän aikaa minkäänlaiselle sosiaaliselle elämälle, olet käytännössä jo naimisissa – työsi kanssa.

10. Rakastat vielä eksääsi

Parisuhteesi eivät ehkä koskaan tule toimimaan, jos haikailet vielä vanhojen rakkauksien perään. Parasta on siis mennä eteenpäin ja unohtaa menneet, niin kivuliasta kuin se voikin olla. Kukaan ei halua elää ex-rakkaan varjossa.

11. Sopivia ihmisiä on vähän

Syy sinkkuuteen ei välttämättä ole sinussa: sopivia kumppaneita on markkinoilla yllättävän vähän. Lakkaa siis syyttämästä itseäsi ja muista, että jos yrität liikaa, et todennäköisesti löydä rakkautta. Ota siis rennosti ja tee muita asioita, niin voit yllättäen löytää kumppanin.

12. Etsit vääristä paikoista

Baari on luultavasti yleisin paikka kumppanin etsimiseen, mutta kännisen yhteyden säilyttäminen arjessa voi olla vaikeaa. Oikea ihminen ei välttämättä löydy treffisovelluksistakaan. Mihin asiaan suhtaudut intohimoisesti? Lähde tekemään vaikka vapaaehtoistyötä tai aloita uusi harrastus, joka innostaa sinua. Niistä piireistä voit löytää samanhenkisen ihmisen.

Julkaistu: 2.10.2009