Kauneus & Terveys

Näin saat yhdessä asumisesta toimivaa

Näin saat yhdessä asumisesta toimivaa
Yhteen muuttamisen suurin haaste lienee oman ajan löytäminen ilman kuopan kaivamista parisuhteelle. Saman katon alle tunkeminen ei myöskään tarkoita, että olisitte yhtäkkiä toistenne avain ja lukko, vaan tilanne vaatii sopeutumista. Men’s Health kertoo, kuinka teette yhteiselostanne mahdollisimman kitkatonta.

Sisustuksen tärkeys

On jo evoluution kantilta katsottuna tärkeää, että asunnossa on läsnä naisen kosketus – kun miehet ovat olleet metsällä, naiset ovat jääneet kotiin huolehtimaan kodista. Kodissa tulisi olla sekä avonaisia että suljettuja tiloja sekä kuvia ystävistä ja perheestä, sillä tutkijoiden mukaan ne auttavat meitä löytämään paikkamme ja roolimme kotona.

Yhteisiä tavaroita tärkeämpiä ovat esineet, jotka määrittävät teitä yksilöinä. Naisen korukaappi tai miehen viskihylly kielivät itsenäisyydestä saman katon alla.

Tartu lämpöön

Liian tukalan lämpötilan on huomattu olevan (ahtaiden väkijoukkojen ja saasteisen ilman lisäksi) yksi suuri tekijä konfliktien syntymisessä. Joten säätäkää tarmostaattia niin, että asunnossa on 21 astetta lämmintä. Jos makuuhuoneessa on oma säätövara, alentakaa siellä lämpötila 18 asteeseen. Lisäksi kannattaa hankkia viherkasveja joka huoneeseen, sillä ne vähentävät pölyä ja erilaisten kemikaalien määrää ilmassa noin 20 prosenttia.

Askareet järjestykseen

Mikä on suurin taistelun aihe yhteisessä kodissa? Aivan, kotityöt. Tutkimusten mukaan, kun talon asukkaat arvioivat omat osuutensa kotitöiden määrästä, on tulos 120 prosenttia sadan sijaan. Eli kumpikin luulee tekevänsä toista enemmän kotitöitä.

Aiheesta ei kuitenkaan kannata tapella, vaan jätä selvä merkki asian hoidon akuuttiuudesta. Jos roskat pitää viedä ja et oikeasti itse ehdi (yleensä huono tekosyy), jätä pussi eteiseen lähtiessäsi. Jos lasku pitää maksaa, jätä se tietokoneen näppäimistön päälle. Mikä parasta, ihmiset tottuvat kumppaninsa vinkeisiin ennen pitkää ja myös siivoamisesta tulee ajan kuluessa helpompaa.

Hyväksy normaali olotila

Yhteenmuutto on ekosysteemin vaihtaminen toiseen ja elämän suuri mullistus, mutta siinä ei ole itse asiassa mitään outoa. Päinvastoin, se on luonnollinen tapahtuma.

Sillä tosin voi olla negatiivinen merkitys intiimiyyteen ja seksielämäkin saattaa kuihtua, jos ette pidä siitä kiinni. Siksi tärkeää olisikin joka kuukausi suunnitella ainakin pari kahdenkeskistä hetkeä vaikkapa elokuvan tai ravintolaillan merkeissä. Muutama päivä myöhemmin muistuta, kuinka ihanaa teillä olikaan viimeksi. Näin romantiikka pysyy yllä tehokkaasti koko kuun ajan.

Lue myös:

Julkaistu: 5.2.2016
Kommentoi »