Miehen yleisimmät virheet naisen kanssa

Miehen yleisimmät virheet naisen kanssa
Mitä nainen haluaa? Mies on kysellyt tätä aikojen alusta asti. Tietysti nainen on vastannut miehelleen, mutta tämä ei ole selvästikään kuunnellut.
Julkaistu 25.6.2015

 Nainen säilyy miehelle mysteereinä. Johtuuko tästä perimmäisestä erosta se, että yksinkertaiset pyynnöt muuttuvat taisteluiksi?

Nainen ei ole vapaa vastuusta, mutta joskus syy on miehen. Totuus on, että nainen ja mies on suunniteltu eri tavalla. Vaikka luola-ajoista onkin kehitytty huomattavasti, geenit edelleen määrittävät ihmisten jokapäiväistä elämää, selostaa parisuhdeneuvoja Alison Armstrong.

Toisin kuin nainen, mies palaa haluihinsa ja tarpeisiinsa parisuhdetta miettiessä, kertoo parisuhdeneuvoja Patricia Love. Hänen mukaansa mies kohtelee naista niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan. Ongelmia syntyy siksi, että mies ja nainen ovat erilaisia.

Siksipä Love ja Armstrong kertoivat Lifescript.comille miehen kahdeksan yleisintä virhettä, jotka herättävät närää sukupuolten välillä.

1. Mies ei kuuntele 

Kuulostaako tutulta? Tämä on ensimmäinen asia, josta nainen valittaa miehessään. Mies yksinkertaisesti aliarvioi kuuntelemisen voimaa, Love huomauttaa. Mutta kaikki ei ole pelkästään miehen vika.

Nainen saa keskustelusta mielihyvää ja rakentaa samalla siteitä. Keskivertomies taas ei koe samaa. Loven mukaan mies ei ymmärrä, että nainen puhuu luodakseen yhteyden. Hän ajattelee, että nainen puhuu kertoakseen jotakin. Kaiken lisäksi miehellä on taipumus korjata mikä tahansa ongelma, josta nainen kertoo – pyysi nainen apua tai ei.

2. Mies ei tarjoa apua 

Nainen on käynyt töissä, tehnyt päivällisen ja ruokkinut koiran. Onko liikaa toivoa, että mies tiskaisi asiat ilman pyytämistä? Kun nainen tarvitsee tai haluaa apua, hän ei välttämättä pyydä sitä. Kukaan ei halua myöntää, ettei olekaan supernainen, Armstrong muistuttaa.

Love on samaa mieltä. Mies, joka ei ymmärrä kotitöiden voimaa, saattaa huomata seuraukset makuuhuoneessa. Hän ei ymmärrä, että kotityöt ja seksi liittyvät erittäin selkeästi yhteen. Loven mukaan kotityöt sammuttavat keskivertonaisen halut. Mutta jos nainen näkee miehen tekevän kotitöitä, hän pitää näkyä esileikkinä.

3. Mies luulee, että miehet ja naiset ovat samanlaisia 

Miksi mies antoi tyttöystävälleen lahjaksi Xboxin? Koska hän itse pitää siitä, joten luonnollisesti tyttöystäväkin pitää. Se, mitä mies antaa, pohjautuu usein siihen, mitä hän itse haluaa. Myös tämä ongelma saattaa laajentua makuuhuoneen puolelle, kun nainen ei ole tyytyväinen.

Armstrongin mukaan ihmiset ajattelevat hieman itsekeskeisesti – yksittäinen ihminen olettaa, että kaikki muut ihmiset ovat juuri niin kuin hän. Siksipä miehen ja naisen kiinnostuksenkohteet eivät sovi yhteen.

4. Mies käsittää väärin naisen hiljaisuuden 

Mies luulee, että häntä rangaistaan, kun hänen tyttöystävänsä on hiljaa. Todellisuudessa hiljaisuus tarkoittaa sitä, että nainen on loukkaantunut eikä pysty puhumaan, Armstrong valaisee. Mies saattaa ymmärtää hiljaisuuden myös toisella tavalla väärin. Hän saattaa uskoa, että haava on parantunut, mutta kun nainen ei puhu ollenkaan, suhde on mennyt huonosta pahempaan suuntaan.

Love kertoo, että mies tekee virheen ajatellessaan, että hiljaisuus on hyvä merkki. Nainen saattaa kuitenkin silloin valmistella pakoa tai vatvoa muuten ajatuksiaan, jolloin suhde voi kärsiä.

5. Mies epäonnistuu kommunikoinnissa 

Naisen lempiasiana on valittaa siitä, ettei mies kerro, mitä ajattelee. Muinaisena metsästäjänä miehen täytyi säästää kaloreita. Nykyään hän säästää sanoja – eli hän ei sano mitään sellaista, jota pitää itsestäänselvyytenä, Armstrong selventää.

Kun nainen ehdottaa menemistä elokuviin, mies saattaa vastata ”ei” ilman selityksiä. Hänen mielessään perustelut ovat selkeät: liikaa ihmisiä, vähän parkkipaikkoja, väsyttää. Mutta tämä ei ole selviö naiselle, joten kun mies ei tarjoa tarpeeksi tietoa, nainen saattaa ymmärtää hänen tarkoituksensa väärin.

6. Mies ajattelee, että fyysinen läsnäolo riittää 

Mies uskoo, että kun hänen kehonsa on talossa, se riittää, Love kertoo. Miehen mielestä läheisyydeksi lasketaan kaikki toiminnot, joita tehdään yhdessä tai samaan aikaan. Esimerkiksi pelkkä naisen läsnäolo miellyttää miestä.

Sama ei kuitenkaan päde naiseen. Jotta nainen kokee läheisyyttä, miehen täytyy olla läsnä fyysisesti ja henkisesti. Nainen kaipaa puhumista, koskettamisesta ja katsomista

7. Mies loukkaantuu naisen yhtäaikaisista askareista 

Naiselle asioiden tekeminen yhtä aikaa on luonnollista. Toinen nainen ymmärtää tämän, mutta mies näkee asian eri tavalla. Esimerkiksi jos nainen vastaa puhelimeen tai sammuttaa levyn kesken tärkeän keskustelun miehen kanssa, mies ajattelee, ettei nainen kuuntele.

Nainen ei kuitenkaan valitse asioiden välillä. Nainen reagoi johonkin, joka on sillä hetkellä selkeimmin esillä hänen ympäristössään, Armstrong selittää. Huomion herpaantuminen ei siis tarkoita kuuntelemattomuutta

8. Mies ei ymmärrä, miten nainen toimi 

Geenit saavat miehen ja naisen toimimaan maailmassa eri tavalla. Esihistoriassa mies metsästi ja nainen keräsi. Mies siis keskitti huomionsa saaliin saamiseen, nainen taas ruoan keräilyn lomassa tarkkaili, mitä ympärillä tapahtui. Nämä ovat täysin erilaisia suhtautumistapoja elämään, kertoo Armstrong.

Metsästäjä keskittyy johonkin tiettyyn asiaan, kun taas keräilijä on avoinna mahdollisuuksille. Nämä samat tavat toimivat edelleen. Mies sulkee tietoisuudestaan kaiken merkityksettömän keskittyessään tehtäväänsä. Hän ehkä huomaa lattialla likaiset sukat, mutta ei tee asialle mitään, sillä keskittyminen on muualla. Kun nainen tästä suuttuu, mies ei ymmärrä syytä.

3 kommenttia