Mustikka on oikea terveyspommi – tiesitkö näitä terveysetuja?

Mustikka on oikea terveyspommi – tiesitkö näitä terveysetuja?
Mustikka on maukas marja ja todella terveellinen marja. Mustikka vaikuttaa terveyteen monin eri tavoin. Lue mustikan terveysvaikutuksista.
Julkaistu 25.6.2015

Suomen metsissä kasvaa todellinen ihmelääke, mustikka. Mustikka on superruoka, joka suuren vitamiinipitoisuutensa lisäksi voi parantaa oloa monella eri tavalla.

Health.com –sivusto listasi tämän ihmeellisen marjan terveysvaikutukset. Jokaisen kannattaakin suunnata loppukesästä metsään poimimaan sankokaupalla mustikoita, sillä tätä kaikkea se sinulle tarjoaa!

1.  Mustikka elvyttää ihoa 

Mustikka edistää terveyden lisäksi myös kauneutta. Mustikan eri ainesosat pehmittävät ja kirkastavat ihoa. Kokeile kasvoillesi seuraavaa naamiota: sekoita 2 kupillista ruskeaa sokeria, 2 teelusikallista murskattua mustikkaa sekä 3 ruokalusikallista sitruunamehua. Kun kuorit seoksella kasvojasi, huomaat ihosi kirkastuvan ja virkistyvän. Mustikka pehmentää ihoa, sitruunamehu kirkastaa sekä sokeri kuorii ihosolukkoa.

2. Mustikka pitää röörit kunnossa 

Mustikka, kuten myös karpalo, sisältää ainesosia, jotka auttavat pitämään virtsateiden bakteerikannan luonnollisena. Tällä voi ehkäistä esimerkiksi virtsatietulehdusta. Jos kärsit virtsatietulehduksesta, kokeile ensiavuksi vaikkapa smoothieta, johon olet sekoittanut kourallisen mustikoita.

3. Mustikka torjuu syöpää 

Mustikka sisältää antosyaniinia, josta mustikan sininen värikin johtuu. Antosyaniini auttaa ehkäisemään syöpäsolujen kasvamista aiheuttavien vapaiden radikaalien leviämistä. Jopa puoli kupillista mustikoita – tai yhden mustikkapiirakkapalasen verran mustikoita päivässä riittää.

4. Mustikka virkistää aivoja 

Jos haluat olla fiksumpi, syö mustikkaa! Tutkimusten mukaan mustikka vähentää iästä johtuvaa muistin heikkenemistä. Tämä johtuu siitä, että mustikka sisältää paljon flavonoideja. Kokeile siis nautiskella mustikkaa eri muodoissa, kuten rahkassa, smoothiessa, hillona, leivonnaisissa tai mehuna. 

Lähde: Health.com

Kommentoi »