Jos aamulla on kiire eikä ennätä nauttia kunnon aamupalaa, voi uuden päivän aloittaa proteiinipitoisella munakahvilla.
Munan lisääminen aamukahviin ei ehkä alkuun vaikuta kiehtovalta ajatukselta, mutta munakahvissa kananmuna ei maistu juuri lainkaan. Kookosöljy ja kaneli pehmentävät kahvin makua, jolloin maku on lattemainen ja kahvi näyttääkin aivan erikoiskahvilta. Munakahvi on hyvä vaihtoehto esimerkiksi maidotonta ruokavaliota noudattavalle.
Munakahvi (1 annos)
- 1 raaka luomukananmuna
- 2 dl tummapaahteista kahvia
- 1 tl neitsytkookosöljyä
- 1 tl kanelia
Mittaa ainesosat valmiiksi. Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa ainekset kulhossa ja käyttää sauvasekoitinta.
Kananmuna ei ehdi kokkaroitua kuumassa kahvissa, kun sekoitat ainesosat nopeasti heti niiden mittaamisen jälkeen.
Kahvin pinnalle syntyy vaahto, jonka päälle voit vielä halutessasi ripotella kanelia koristeeksi, jos tarjoiletkin kahvin vaikkapa jälkiruokana. Kanelin sijaan kahviin voi lisätä myös vaniljaa.