Miten pettynyt voi tavata uuden kumppanin?

Miten pettynyt voi tavata uuden kumppanin?
Miten rakentaa uutta parisuhdetta, jos on pettynyt miehiin? Maaret Kallio vastaa.
Julkaistu 7.8.2015

“Aiemmat pettymykset ovat tehneet minusta miesvihaajan. Miten voin laskea alas oman haarniskani ja tavata kivan tyypin?”

MAARET KALLIO VASTAA:

Mitä ilmeisemmin olet saanut pahasti siipeesi, kun pettymyksesi ovat kääntyneet vihaksi koko miessukupuolta kohtaan. 

On tavallista, että tuomme aiempien tärkeiden ihmissuhteiden haavoja ja malleja myös uusiin ihmissuhteisiimme. Se voi joskus myös estää hyvän ihmissuhteen muodostumista, vaikka juuri sitä kipeimmin kaipaisikin. Ensimmäisen tärkeän askeleen olet jo ottanut huomatessasi vihasi ja halutessasi työstää sitä.

Meissä kaikissa on monia puolia, ikään kuin erilaisia ääniä. Näitä ääniä kannattaa kuulostella ja havannoida ensisijaisesti ihmetellen ja havainnoiden, eikä niinkään niitä yksioikoisesti uskoen tai välittömästi totuutena ottaen. Sinun kohdallasi pysähtyisin kuuntelemaan tätä miesvihaajaääntä ja sitä, mikä on saanut näin voimallisen vihan aikaan?

Miten olet loukkaantunut? Kehen/keihin elämässäsi olleisiin miehiin peilaat nyt kokonaista sukupuolta? Miltä viha suojaa? Ja mitä se estää?

Koetut surut ja pettymykset eivät katoa itsestään, eivät silloinkaan kun pyrkii niitä visusti unohtamaan. Pettymysten, surujen, vihan ja ehkä oman riittämättömyydenkin tunteet on todella tärkeää käsitellä, jotta niistä voi päästä eteenpäin seuraavaan vaiheeseen.

Käsitteleminen tarkoittaa kokemusten tarkastelemista, surujen suremista ja omankin toiminnan lempeää arviointia. Sen sijaan vatkaaminen, märehtiminen ja muiden syyttäminen ei auta vaikeiden kokemusten eteenpäin työstämistä. Joskus käsittelemiseen auttaa hyvän ystävän apu, kirjoittamalla tai lukemalla työstäminen tai ammattilaisen kanssa käydyt keskustelut.

Vihasi muodostama haarniska on suojasi, mutta samalla myös surullinen esteesi hyvän kumppanin löytämiseen. Viha on tärkeä tunne, mutta pitkittyessään raskas kantaa ja elämää sammuttava elementti.

Uusia ihmisiä tavatessasi kuuntele tätä miesvihaajaääntäsi, mutta älä usko sitä aukottomasti. Etsi mielestäsi myös muunlaisia näkökulmia ja ääniä, jotka voivat rohkaista sinua katsomaan tilannetta ja uutta ihmistä tuorein silmin. Tärkeintä on vetää aina uudelleen henkeä ja todeta elävänsä nyt tätä hetkeä ja kohtaavansa ihan uutta ihmistä.

Kun uskallat tutustua toiseen ja laskea suojahaarniskaasi voit saada myös kokemuksia siitä, että suurimmalla osalla ihmisistä sukupuolesta riippumatta on hyvät aikeet ja tarkoitukset.Lue myös: Ystäväksi exän kanssa

Hei Sinulle! Olen Maaret Kallio, psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija. Työni koostuu moninaisesta ihmismielen ihmettelystä niin vastaanotolla, luennoilla kuin kirjoittaen. Tällä Rakkauden polku -palstalla vastaan kysymyksiisi liittyen aina ensitapaamisesta eri teille lähtemiseen. Lisää minusta voit lukea nettisivuiltani www.maaretkallio.com. 

1 kommentti