Kauneus ja Terveys

Missä asennossa kannattaa nukkua?

Missä asennossa kannattaa nukkua?
Nukkuma-asento vaikuttaa moneen. Lue, missä asennossa kannattaa nukkua.
Julkaistu: 22.5.2015

Nukkuma-asento vaikuttaa  nukahtamiseen, unenlaatuun ja terveyteen. Huonosti nukuttu yö voi näkyä kasvoissa väsymyksenä, turvotuksena ja tyynyn juovittamana ihona.

Vatsallaan nukkuminen on pahinta, mitä voit yöllä tehdä. Niska ja selkäranka kiertyvät, mikä aiheuttaa lihasepätasapainoa. Tästä voi tulla kipua ja liikerajoituksia. Vatsavaivoihin asento voi joskus auttaa.

Selällään on hyvä nukkua. Silloin patja tukee kehoa laajalti. Valitse tyyny, joka on reunoilta korkeampi ja keskeltä matalampi. Se ohjaa pään asentoon, jossa on helpompi hengittää. Muuten selinmakuu voi lisätä kuorsaamista ja pahentaa uniapneaa.

Kyljellään nukkuu jopa kolme neljästä. Se on luonnollisin uniasento. Makaa melko suorana­, älä kippurassa. Tarkista, että lantio ja hartia uppoavat patjan sisään niin, että selkäranka on suorassa. Älä pidä käsiä tyynyn tai niskan alla. Se on merkki liian matalasta tyynystä. Jos olet terve, ei ole väliä kummalla kyljellä pötkötät. Mikäli kylkiasento tuntuu lantiossa tai polvissa tai jalat hikoilevat, sujauta tyyny polvien väliin.

Asiantuntijana fysioterapeutti Pasi Koistinen/Tempur Suomi

Lue myös:

Kommentoi »