Terve.fi

Mikä on isän rooli lapsen kasvatuksessa?


Lapsi tarvitsee molempia vanhempiaan.

Lapsi tarvitsee molempia vanhempiaan. Vaikka äidin rooli perheessä on useimmiten suurempi ja näkyvämpi, on myös isällä tärkeitä tehtäviä lapsen kasvatuksessa. Isän rooli korostuu sitä voimakkaammin, mitä enemmän äiti on se, joka perheessä osoittaa kaapin paikan.

Gomestic -verkkosivuston mukaan isällä on perheessä lapsen kasvattajana viisi tärkeää roolia, jotka ovat seuraavanlaisia:

Tasapainottaja

Isä tuo useimpiin perheisiin vakautta ja se onkin yksi tärkeimmistä rooleista. Isien tulisikin ihan tietoisesti pyrkiä tuomaan vakautta ja tasapainoa perheeseen.

Suojelija

Jokainen lapsi ajattelee oman isänsä olevan maailman vahvin mies. Isien tulisikin vahvistaa tuota suojelijan rooliaan sanoilla ja teoilla, eli luoda turvallisuuden tunnetta.

Olla esimerkki

Lapset tarkkailevat vanhempiaan. Isän tulisikin olla esimerkkinä lapsilleen ja opettaa hyviä käytöstapoja ja elämänmyönteistä asennetta, Gomestic-sivusto ohjeistaa.

Kurinpitäjä

Toinen isien tärkeimmistä tehtävistä on toimia kurinpitäjänä ja ohjata lasta oikeanlaiseen käytökseen. Siinä riittääkin työtä.

Lähde: Gomestic

Lue myös:

Näin olet parempi isä- tai äitipuoli 8 neuvoa

Unenpuute aiheuttaa käytösongelmia lapsilla

Julkaistu: 27.8.2009