Terve.fi

Migreeni voi vaivata alhaisista vitamiinitasoista kärsiviä lapsia

Migreeni voi vaivata alhaisista vitamiinitasoista kärsiviä lapsia
Lapsen migreenien taustalla voi piillä vitamiinien puutostila.
Julkaistu 19.6.2016

Jos lapsi kärsii toistuvasti migreenistä, kyse voi olla tiettyjen vitamiinien ja antioksidanttien alhaisesta määrästä elimistössä, arvellaan uudessa yhdysvaltalaitutkimuksessa. Tutkimuksesta uutisoi LiveScience.

Tutkimukseen osallistui noin 7 800 lasta, teini-ikäistä ja nuorta aikuista, jotka olivat käyneet migreenin takia lääkärissä useaan otteeseen 18 vuoden aikana. Ennen kuin osallistujille määrättiin lääkettä migreeniin, heiltä otettiin verikoe vitamiinitasojen selvittämiseksi.

Vitamiinien puutos hyvin yleistä

Tutkijat havaitsivat, että migreenin takia lääkärissä käyvistä lapsista suhteellisen monella oli lievää D- ja B-vitamiinien sekä koentsyymi Q10:n (vitamiinin kaltaisen aineen) puutosta verrattuna valtaväestön lapsiin.

Tutkimukseen osallistuneista migreenistä kärsivistä lapsista 42 prosentilla B-vitamiini riboflaviinin tasot joko juuri ja juuri saavuttivat suositukset tai jäivät niiden alle. Q10-koentsyymin tasot olivat alhaiset 71 prosentilla migreenilapsista ja 91 prosentilla lapsista myös D-vitamiinitasot olivat alhaalla.

Terveellinen ruokavalio ja vitamiinilisät avuksi

Tutkimus osoittaa, että vitamiinien puutostilat ovat yleisiä lapsilla ja nuorilla, jotka kärsivät usein migreenistä.

–Näille lapsille voisikin olla hyötyä terveellisestä ruokavaliosta ja vitamiinilisien ottamisesta, suosittelee lääkäri Andrew Hershey Cincinnatin Children’s Hospital Mecial Centeristä.

Lähde: LiveScience

1 kommentti