Terveys

Miesten virtsankarkailu: 10 faktaa

Onko sinulla mahdollisesti virtsankarkailuun liittyviä oireita? Haluatko tietää lisää aiheesta? Lue faktoja miesten virtsankarkailusta.

1.6.2014 Terve.fi

Onko sinulla mahdollisesti virtsankarkailuun liittyviä oireita? Haluatko tietää lisää aiheesta? CBS News on kerännyt näppärästi faktoja miesten virtsankarkailusta.

1. Virtsankarkailu on yleensä naisten vaiva

Virtsankarkailusta kärsivistä kolme neljäsosaa on arveltu olevan naisia.

2. Virtsankarkailu on enemmän kuin pari pissan jälkeistä tippaa kalsareihin

Vaikka kuinka tanssit ja pompit, kaksi viimeistä pissatippaa päätyvät housuun? Se on normaalia. Mutta jos vuoto on sellaista, että päällyshousuistakin sen näkee, kannattaa mennä lääkäriin.

3. Yleisin syy on eturauhassyövän leikkaaminen

Suurin osa vanhemmista, virtsankarkailun vuoksi lääkärin vastaanotolle hakeutuvista miehistä on käynyt eturauhassyövän leikkauksessa.

4. Ylipaino voi myös olla syynä

Kun vanhenemme, virtsarakkoa säätelevät lihakset menettävät voimaansa ja toisaalta ylipaino aiheuttaa ylimääräistä painetta rakolle. Tuloksena on virtsankarkailua.

5. Eturauhasen liikakasvu

Eturauhasen liikakasvu voi myös aiheuttaa virtsankarkailua, joskin oireita yleensä ovat heikko suihku tai virtsaamisvaikeudet.

6. Oireen aiheuttajaan on usein saatavilla hoitoa..

Virtsankarkailu on aina oire jostain, esimerkiksi suurentuneesta eturauhasesta. Näihin vaivoihin on olemassa lääkkeensä, jotka saattavat parhaassa tapauksessa lopettaa myös virtsausongelmat.

7. ..Mutta kannattaa muistaa, että jotkin lääkkeet pahentavat ongelmaa

Esimerkiksi jotkin masennuslääkkeet, diureetit ja antihistamiinit voivat itsessään aiheuttaa virtsankarkailua.

8. Miehet eivät ole tottuneet pitämään ylimääräistä toppausta housuissaan

Naisilla on kuukautissiteet, mutta mies ei tarvitse normaalisti mitään ylimääräistä housuihinsa. Siksi virtsankarkailu voi tuntua miehen mielestä nolommalta vaivalta.

9. Mies voi myös tehdä Kegel-harjoituksia

Lantionpohjan lihaksia vahvistamalla virtsankarkailun saa paremmin kuriin. Lihaksia voi vahvistaa ”katkomalla pissaa” vaikka toimistotöiden lomassa.

10. Vaihda olut veteen

Esimerkiksi kahvin ja oluen liiallinen juonti kiihdyttää virtsaneritystä, mikä rasittaa järjestelmääsi. Vähennä edellämainittuja ja lisää veden juontia.

Lähde: CBSNews.com

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi