Terve.fi

Miesten omituisia vaivoja orgasmin yhteydessä

Miesten omituisia vaivoja orgasmin yhteydessä
Miesten yleensä kuvitellaan kärsivän vähemmän seksiin liittyvistä ongelmista, esimerkiksi orgasmivaikeuksista tai seksin yhteydessä esiintyvistä kivuista. Saattaa ollakin totta, mutta ei miestenkään seksielämä ole ongelmatonta. Health.
Julkaistu: 31.8.2009
com esittelee muutaman epätavallisemman vaivan, joista osa miehistä kärsii orgasmin yhteydessä.

1. Migreeni

Orgasmin yhteydessä miehen aivot sekä hermosto tekevät kovasti töitä, mikä saattaa joskus johtaa välittömään migreenikohtaukseen orgasmin saavuttamisen jälkeen. Lisäksi jotkut miehet kärsivät “seksipäänsärystä”, joka tuottaa vihlovaa, aaltoina kulkevaa kipua seksin aikana ja sen jälkeen. Vaikka jälkimmäinen voi johtua pelkästä stressistä, kannattaa siitä käydä keskustelemassa lääkärin kanssa. Migreenilääkitys tulisi myös tarpeen vaatiessa hoitaa heti kuntoon.

2. Alavatsakivut

Yleisin selitys aktin jälkeen ilmeneviin voimakkaisiin alavatsakipuihin on joidenkin asentojen vaatimat voimakkaat alavatsalihasten ja lantionpohjalihasten puristukset. Erityisesti virtsarakon ja eturauhasen ympärillä olevien lihasten liikarasitus saattaa synnyttää miehelle kipua.  Yleensä säännölliset lantionpohjalihasten harjoitukset auttavat pääsemään eroon kivuista.

3. Haukottelu ja niiskutus

Vaikka nämä eivät vakavia tai seksin mahdottomaksi tekeviä vaivoja olekaan, ne voivat aiheuttaa ylimääräistä kummeksuntaa ja väärinkäsityksiä petipuuhissa. Miehen haukottelu seksin aikana kun ei yleensä saa naisessa aikaan ylimääräistä seksuaalista jännitettä tai nautintoa. Yksi selitys vaivan synnylle on se, että joillain miehillä aivojen “orgasmikeskus” sijaitsisi lähellä alueita, jotka saavat aikaan aivastelut ja haukottelut. Näiden keskusten toimiessa ne saattaisivat aiheuttaa toimintaa viereisissä alueissa.
Lue lisää:
Kommentoi »