Kauneus & Terveys

Mieheni käy vieraissa jatkuvasti, pitäisikö minunkin?

Nainen ja mies elävät pitkässä avioliitossa mutta nukkuvat erillään. Mies pettää. Pitäisikö naisenkin?
Kuvat Satu Kemppainen, A-lehdet

Lukija kysyy:

”Olemme olleet avioliitossa 48 vuotta. Meillä on kolme poikaa ja lapsenlapsia. Pojat jatkavat yrityksemme toimintaa ja menetyvät hyvin.

Mieheni käyttää vieraita naisia säännöllisesti. ­Olemme olleet selibaatissa jo usean vuoden. Mies on hermostunut ja ajottain masentunut. Alkoholia hän nauttii heti kotiin tultuaan.

Minulla ei ole miesystävää. Ei ole löytynyt sopivaa, rehtiä ja vapaata suomalaista miestä. Ulkomuotoni on hyvä, olen sosiaalinen ja minulla on harrastuksia. 

Olemme siis kirjojen mukaan aviopari ja asumme omakotitalossamme. Nukumme yöt eri huoneissa. Voi sanoa, että asun kaksin yksin.

Miten saisin elämäni paremmalle mallille ja löytäisin itselleni sopivan miehen? Mieheni kanssa en pysty puhumaan tilanteesta. ­Humalaisen kanssa on turhauttavaa puhua.”

Psykologi Ilona Rauhala vastaa:

"Elät kultaisessa häkissä. Teillä on yhteiset lapset, lapsenlapset, yritykset ja talot. Puitteet ja olosuhteet pitävät teitä­ ­yhdessä, vaikka miehesi ja sinun välisestä intiimistä ­yhteydestä tai parisuhteesta ei ole tietoakaan.

Sanot, että elätte selibaatissa. Miehesi ei elä seli­­baatissa, jos hänellä on muita naisia ja hän harrastaa heidän kanssaan seksiä. Sinä elät selibaatissa, jos sinulla ei ole fyysistä suhdetta mieheesi tai muihinkaan.

Sanot, että sinulla ei ole miesystävää, koska et ole löytänyt rehtiä suomalaista miestä. Se saattaa ehkä johtua siitä, että rehdit suomalaiset miehet eivät ryhdy suhteeseen naimisissa olevan naisen kanssa. He ovat sellaisen naisen kanssa, jonka kanssa voi ­olla avoimesti ilman salailua ja kaksoiselämää.

Jos siis haluat muuttaa elämääsi, sinun täytyy ensin uskaltaa jättää nykyinen elämäsi taaksesi ja ­erota miehestäsi. Sen jälkeen voit alkaa katsella, olisiko sinua varten maailmassa vielä joku.

Kun olet hyvässä kunnossa ja kuvailusi mukaan kaikin puolin laadukas ja hyvä nainen, sinulla on vielä mahdollisuuksia. Voit löytää mukavan mies­ystävän. Se vaatii sinulta roh­keutta jättää miehesi kanssa ­rakentunut elämä taakse ja ottaa elämä haltuusi. Se vaatii sinulta luottamusta­ siihen, että lapset ja lapsen­lapset ­pysyvät elämässäsi, ­vaikka ­rikkoisit perheenne ja ­kotinne. Joskus sinun tilanteessasi oleva­ nainen ei kuitenkaan lähde. Perhe sekä taloudelliset ja sosiaaliset siteet pitävät liian vahvasti ­nykyisessä tilanteessa. Miehesi näyttää laskevan sen varaan. Siksi hän voi rauhassa touhuilla kaikenlaista.

Aiotko jatkaa pysymistä tässä ihanassa suhteessa:­ miehesi juo, hän pelehtii muiden naisten kanssa eikä­ ­teillä ole läheisyyttä? Jos jäät, silloin sinä ihan itse ­valitset jäädä.

Suomi on vapaa maa. Meidän kulttuurissamme on täysin mahdollista ottaa ja lähteä. Se on jopa aika ­helppoa. Uusi elämä alkaa saman tien."Psykologi Ilona Rauhala vastaa kysymykseesi Kauneus ja Terveys -lehdessä. Lähetä viesti: kt@a-lehdet.fi. Kirjoita otsikoksi ”Rauhala”. Käsittelemme sähköpostia luottamuksellisesti.

Julkaistu: 29.11.2015
Kommentoi »