Kauneus ja Terveys

Löydä kutsumuksesi

Löydä kutsumuksesi
Kutsumuksessa ei tarvitse olla kyse vapaaehtoistyöstä, uskonnosta, perinteisistä kutsumusammateista kuten sairaanhoitajan tai poliisin työstä. Mitä kutsumus sitten on ja miten se voisi olla meille aivan uusi voimavara?
Julkaistu: 10.8.2015

Kutsumus on henkilökohtainen löytö

Kutsumus on paljon enemmän kuin mikään työ tai toiminta sinänsä; se on henkilökohtainen löytö, vahva tunne ja aito kokemus jonkin suuremman päämäärän saavuttamisen tärkeydestä ja sen puolesta toimimisesta johdonmukaisella tavalla.

Esimerkki työelämästä: Toinen tekee työtä, jonka hän kokee kutsumuksekseen. Hän arvostaa sitä ja kokee arkistenkin työtehtävien tähtäävän ja olevan osa johonkin suurempaan. Tapa, jolla hän kohtelee työtovereitaan, työtään tai itseään kertoo sitä tarinaa, jonka osana hän aidosti haluaa olla. Vertaa tätä ihmiseen, joka tekee täysin samaa työtä ja saattaa pyrkiä kohti samaa suurempaa tavoitettakin, mutta hän ei koe samaa tärkeyttä tai merkitystä työssään. Voi olla, että hän tekee työtä rahasta tai saadakseen arvostusta, tittelin, mainetta tai että tämä työ on hänelle pakollinen välivaihe. Kumman kanssa sinä työskentelisit? Kumman vastaanotolle menisit lääkäriin tai kumman kapteenin koneeseen astuisit lentokentällä? Kumman toivoisit sinulle olevan asiakaspalvelija pankissa tai kaupassa? Tässä tunteessa on kutsumuksen määritelmä ja ero.

Kutsumus uutena voimavarana

Kutsumusta ei voi itselleen valehdella, koska usein kutsumukseen kuuluu omakohtaisten, sisältä löytyvien periaatteiden noudattaminen. Siksi kutsumustyötään tekevät ihmiset suhtautuvat työhönsä iloisesti, motivoituneesti ja samalla myös tarkasti siitä huolehtien. He eivät ole ihmisinä helpoimpia, koska usein he kulkevat omia polkujaan ja ottavat tietoisesti vastaan isojakin haasteita. Kutsumustaan toteuttavat eivät aina usko trendeihin tai yleiseen mielipiteeseen. He haastavat meitä ajattelemaan, tuntemaan ja näkemään eri tavalla. Se ei ole aina helppoa tai hauskaa. Mutta samasta syystä omaa sydämensä ääntä seuraavat ovat niitä yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä, jotka löytävät jotakin uutta matkallaan ja jotkut heistä nauttivat suurestakin menestyksestä. Tiedät varmasti tarinoita urheilijoista, yrittäjistä, vanhemmista tai elämänsä suunnan muuttajista, jotka ovat sitoutuneet sydämensä ääneen ja siinä ”sivussa” tehneet mahdollisesta mahdottoman. Sama toteutuu kaikilla inhimillisen kiinnostuksen aloilla eikä ole juurikaan väliä onko kyse työstä tai harrastuksesta. Kuka tahansa voi ryhtyä noudattamaan kutsumustaan.

Se on rakkautta

Kutsumusta voisi kuvailla tietynlaiseksi rakkaudeksi, välittämiseksi ja luonnollisen vastuunottamiseksi tärkeästä aiheesta. Siksi oman kutsumuksen toteuttaminen on elämäntapa, jossa virheiden tekeminen on opettajista suurin ja menestyminen on ansaittu päivän päätteeksi, eikä välttämättä palkintoina tai suurina tunnustuksina. Rakastaminen, välittäminen, vastuun ottaminen ja huolehtiminen tuottaa mielihyvää, iloa ja ainutlaatuista merkitystä elämään nyt. Kutsumuksessa pienikin on suurta ja kutsumuksessa on valo silloin, kun ympärillä on pimeää.

Miten löydät kutsumukseni?

Uskaltamalla välittää avoimesti ja haavoittuvana ihmisenä jostakin sellaisesta, mikä on sinun sydäntäsi lähellä. Oppia oman kokemuksesi kautta tuntemaan syvemmin rakkautesi voima ja siten olemaan esimerkilläsi se valo, jonka olet itsellesi aina joltakin toiselta elämääsi toivonut. Kutsumuksesi on se muutos maailmassa, jonka olet pitkään halunnut jo toteutuvan.

Kirjoittaja on tietoisuusvalmentaja ja filosofi.

Lue myös:

1 kommentti