Terve.fi

Livia-niminen laite lupaa poistaa kuukautiskivut

Livia-niminen laite lupaa poistaa kuukautiskivut
Vaivaavatko kivuliaat kuukautiset? Markkinoille pyrkivä Livia lupaa poistaa kuukautiskivut sähköimpulssien avulla.
Julkaistu 6.5.2016

Kuukautiskivut voivat pahimmillaan pakottaa kärsijänsä sängyn pohjalle, eikä jatkuva särkylääkkeiden napsiminen näihin vaivoihin houkuttele useampia.

Yhdysvalloissa kehitetty Livia-laite pyrkii nyt mullistamaan kuukautiskipujen hoidon. Huhtikuussa 2016 lanseeratulle laitteelle haetaan parhaillaan rahoitusta Indiegogon kautta. Laitteen luvataan ”sammuttavan” kuukautiskivut sähköimpulssien avulla.

Testikäyttäjä havaitsi vaikutuksen

Mashable-Mashable-sivustolle kirjoittava Chelsea Frisbie kertoo saaneensa Livian niin sanotusti otolliseen aikaan testattavaksi eli kuukautistensa aikaan. Hänen mukaansa Livia tosiaan toimi, sillä se vähensi alaselkäkipuja, joiden Frisbie kertoo muuttuvan erityisen voimakkaiksi kuukautistensa aikana.

– Huomasin pitäväni Liviaa koko päivän ja jopa kuukautisten jälkeen, sillä selkäni tuntui laitteen kanssa niin paljon paremmalta, hän kirjoittaa.

Ei juuri tutkimustietoa

Livian käyttäjä kiinnittää kaksi pientä geelityynyä ihoon sille alueelle, jossa kipu tuntuu – Livian suunnittelijat itse suosittelevat alavatsan aluetta. Laitteen saa huomaamattomasti kiinni esimerkiksi housuihin tai muihin vaatteisiin. Laitteen toiminnan voimakkuutta voi säädellä plus- ja miinusnappuloilla. Frisbien mukaan laite aiheuttaa hyvin kevyttä tärinää ja pistelyä, mutta ei kipua.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA ei kuitenkaan ole vielä hyväksynyt Liviaa eikä sen toimivuudesta ole vielä selviä tutkimustuloksia. Tästä syystä ei myöskään toistaiseksi tiedetä, onko laitteen käyttäminen täysin turvallista.

1 kommentti