Kuinka usein treenivaatteet pitää pestä?

Kuinka usein treenivaatteet pitää pestä?
Osa pesee treenivaatteet joka kerran jälkeen ja toiset harvemmin. Asiantuntijamme SM-tason thriatlonisti, Terhi Martikainen, kertoo kuinka usein treenivaatteet tulee pestä.
Julkaistu 21.4.2015

Treenivaatteet alkavat haista nopeasti. Onko ne todella pakko pestä joka käytön jälkeen?

Hajun pinttymisen voi välttää vain pesemällä vaatteet joka käytön jälkeen. Kun noudattaa pesuohjetta, vaatteet eivät kärsi pesusta ja kestävät käyttöä pidempään.Treenipaidan liottaminen vesi-etikkaliuoksessa ennen konepesua poistaa hien hajua, samoin paidan pakastaminen heti urheilun jälkeen pariksi päiväksi. Ahkeralta pesemiseltä toimenpiteet eivät kuitenkaan pelasta.

On olemassa teknisiä urheiluvaatteita, joissa on 30–40 pesua kestävä antibakteerinen, hajua ehkäisevä käsittely. Myös kankaan sisään kudottu hopeakuitu hillitsee hajua. Moni suosii luonnonkuituja, kuten bambua tai merinovillaa sisältäviä asuja, sillä ne eivät ala haista yhtä nopeasti kuin sataprosenttinen keinokuitu.

Asiantuntijana SM-tason triathlonisti Terhi Martikainen. Hän työskentelee Intersport Koskikeskuksessa Tampereella ja on hallitseva K-ryhmän urheilukaupan mestarimyyjä.

Kommentoi »